Sirly Schinmann on onnellisimmillaan pohjoisessa

Sirly Schinmannin ura alkoi MasterChef-ohjelmasta. Nyt hän elää unelmaansa Ylläksellä pyörittäen boutique-hotellia ja ravintolaa.

Mikä on työsi suola?

Oman työn näkeminen. Kun olen aamulla ensimmäisenä töissä, katselen ympärilleni ja mietin, että olen itse tehnyt tämän. Lisäksi tämä paikka, Lappi, on mieletön.

Ilmianna paras tsemppaajasi, kotoa tai töistä.

Yhtiökumppanini Heidi Seikkula, joka omistaa puolet Aurora Estatesta. Olemme olleet ystäviä kymmenen vuotta. Viimeiset neljä vuotta olemme tehneet kovasti töitä, kokeneet ilot ja surut yhdessä. Varsinkin yrityksen alkuaikoina oli hankalaa. Kukaan ei voi ymmärtää minua paremmin kuin hän, koska teemme tätä yhdessä. Teemme yhdessä myös paljon reissuja, joista haemme inspiraatiota. En olisi myöskään lähtenyt tähän mukaan ilman mieheni Aleksin kannustusta.

Milloin viimeksi harmitti? Miten siitä selvittiin?

Viimeksi harmitti kelit. Aina silloin kun olen töissä, tuntuu olevan hyvä keli ja vapaalla ollessa taas huono. Muuten on ollut aika hyvä putki päällä. Jos kyse on jostain vakavammasta asiasta, avaudun siitä Heidille. Kun sen saa ulos systeemistä, niin noustaan taas jaloilleen. Yleensä tilanne eskaloituu siinä vaiheessa, kun on tehnyt töitä ilman vapaita ja pinna pettää.

Työkavereihin luottaminen ja vastuun antaminen muille kannattaa.”

Kerro hyväksi havaitut hyvinvointi-vinkkisi ja stressinhallintamenetelmäsi Aromin lukijoille.

Itsestä huolehtiminen on tärkeää syömisestä lähtien. Olen kerran polttanut itseni loppuun, eikä siitä toipuminen ollut helppo tie. Olen aina rakentanut identiteettini työn varaan, koska en ole kokenut olevani missään muussa kovin lahjakas. Töissä olen aina kokenut olevani paras, on se ollut mitä työtä tahansa. Siihen tunteeseen jää helposti koukkuun. Työkavereihin luottaminen ja vastuun antaminen muille kannattaa. Töistä pitää osata päästää irti ja kanavoida energia johonkin muuhun. Itse kuuntelen paljon äänikirjoja, lumilautailen talvisin, käyn vaeltamassa alaskanhuskyni kanssa, kalastan ja sienestän. Täällä pohjoisessa olen onnellinen.

Kuka on esikuvasi – ja miksi?

Seuraan monia kokkeja somessa, mutta erityisesti Henri Alén inspiroi minua positiivisuudellaan. Hän on saavuttanut paljon, raivannut tietä meille muille ja luo koko ajan jotakin uutta.

Mikä on arvokkain työelämässä oppimasi läksy?

Arvostan aivan jokaista yrittäjää. Jos valitsee sen tien ja vielä onnistuu siinä, se on hyvin kunnioi­tettavaa. En uskonut, että voin luoda uraa Lapissa ja päästä pohjalta tähän tilanteeseen. Onnistuimme luomaan meille molemmille, minulle sekä Heidille, ympärivuotiset työpaikat.

Entä mitä on vielä oppimatta?

Hyvin paljon. Nyt on opittava itse tutkimalla, sillä keittiömestarit eivät ole enää opettamassa minua. Haluan kehittyä esimerkiksi kastikkeissa ja jälkiruuissa. Tässä alassa on parasta juuri se, että ikinä ei ole valmis.

Sirly Schinmann

  • Omistaja ja keittiöpäällikkö, Aurora Estate.

 

Julkaistu Aromissa 7/2019.