Anu Hemmilä.

Sales Executive Anu Hemmilä Stariasta on ilahtunut yhteistyöstä.

– On ilo olla mukana PRO-gaalassa. Haluamme olla mukana, kun ravintola-ala kokoontuu ja palvella alaa entistä paremmin, Hemmilä sanoo.

Staria toteuttaa talous-, palkkahallinto- ja järjestelmähankkeita sekä robotiikka- ja tekoälyhankkeita yrityksille, joiden joukossa on useita menestyviä, eri kokoisia ravintola-alan toimijoita pienistä toimijoista ketjuihin ja pörssiyrityksiin asti.

– Panostamme entistä enemmän ravintolasegmenttiin ja haluamme olla tämän asiakassegmentin pulssilla ja tuomassa talousohjausta ja moderneja ratkaisujamme tukemaan asiakkaiden menestystä.

Starialle on vuosien saatossa kertynyt vahva ymmärrys ravintola-alan perustoiminnoista, joissa tietyt lainalaisuudet muodostuvat selkeiksi mittareiksi taloudelliselle menestykselle.

Robotiikka ei ole vielä breikannut alalla kaikkien arkeen.”

– Autamme luomaan eri päättäjätasoille oleelliset raportit ja mittarit, jotta sekä johdon että työntekijöiden fokus kiinnittyy asioihin, joilla ravintolatoimintaa voidaan tehdä kannattavasti. Olemme tukena tekemässä toiminnan mittauksen tehokkaasti ja modernisti. Tiedämme, mitä voidaan automatisoida, ja toteutamme yhdessä asiakkaan kanssa nykyaikaisen kokonaisuuden, Hemmilä kuvailee.

Alalla on toki myös eri tyylisiä yrityksiä ja erilaisia toiveita, miten yritys haluaa toimintaansa mitata. Staria tarjoaa esimerkiksi franchising-ketjuille kokonaisratkaisua, joka yhtenäistää raportointimallit, jotta yksiköistä tulee vertailukelpoisia. Tämä tarjoaa tärkeää, oikea-aikaista dataa johdolle.

Staria eroaa muista tilitoimistoista siinä, miten laajasti se on hyödyntänyt ohjelmistorobotiikkaa ja tekoälyä. Yritys kehittää jatkuvasti prosessejaan ja yhä enemmän töitä, jotka ihmiset tekivät aiemmin, siirretään roboteille. Ihmiselle tylsät ja virheherkät toistuvat ma­nuaaliset työvaiheet ja aineistojen siirrot voidaan täysin automatisoida.

– Robotiikka ei ole vielä breikannut alalla kaikkien arkeen. Meillä on oma robotiikka­tiimi, ja uudelle asiakkaalle etsimme asiak­­-­kaan kokoluokkaan istuvat järjestelmät ja kokoamme sopivan osaamisen tiimin. Liikkeenluovutusmallilla nykyisen henkilöstön on mahdollista siirtyä Starian palvelukseen, mikä on usein tärkeää asiakkaillemme, Hemmilä huomauttaa.

Staria on myös oiva kumppani kansainvälistyville yrityksille, sillä se tarjoaa kansainvälistymiseen sopivat järjestelmäratkaisut ja yhtenäiset talouspalvelut jo yli 30 maahan. NoHo Partners, Wolt ja We Are Group ovat esimerkkejä suomalaisista yrityksistä, joiden kansainvälistymisen tukena Staria toimii.

Julkaistu Aromissa 10/19.