Streat Gastron perustaja ja yrittäjä Pasi Hassinen: "Pidä katse tulevaisuudessa"

Vastoinkäymiset kuuluvat Pasi Hassisen mukaan yrittäjyyteen, mutta yhtiökumppanin ja perheen tuki auttavat näkemään asiat valoisana. Tehtyjä päätöksiä on jälkikäteen turha murehtia.

Pasi Hassinen, mikä on työsi suola?

Se, että voin kehittää itseäni koko ajan ja oppia joka päivä jotain uutta, esimerkiksi yrityksen johtamisesta, neuvottelutekniikasta tai ylipäätään bisneksestä.

Ilmianna paras tsemppaajasi, kotoa tai töistä.

Paras tsempparini on yhtiökumppanini Pertti Kallioinen. Hänen kanssaan teen töitä ja vietämme paljon aikaa yhdessä. Pertillä on positiivinen ote. Energia, mikä hänestä kumpuaa, auttaa jaksamaan ja jatkamaan yrittämistä. Olemme toistemme tuki ja turva.

Milloin viimeksi harmitti?

Joka päivä on ylä- ja alamäkiä. Suurin harmitus tulee yleensä siitä, että iso projekti, jota on työstetty pitkälle, ei etene maaliin asti jonkin ulkopuolisen tekijän vuoksi.

Miten siitä selvittiin?

Vastoinkäymiset kuuluvat yrittämiseen. Se on vain hyväksyttävä, että kaikki ei aina onnistu ja silloin oman työn tulos jää näkemättä. Yrittäminen on stressaavaa, mutta onnistumiset ovat todella palkitsevia. Onneksi ilon aiheita on paljon enemmän kuin epäonnistumisia.

Kerro vinkkisi hyvinvointiin ja stressinhallintamenetelmäsi?

Pyrin päivittäin hiljentymään edes hetkeksi ja tyhjentämään pääni kaikista työasioista. Saatan tehdä sen töiden jälkeen mindfulness-applikaation avulla, autoa ajaessani tai salilla, jolloin pyrin tyhjentämään pääni kaikesta muusta keskittymällä täysillä suoritukseeni. Uskon, että kiire työelämässä tulee kasvamaan entisestään ja erilaiset rauhoittumisen keinot tulevat entistä suositummiksi. Stressinhallinnassa keskustelut puolison ja ystävien kanssa auttavat tietysti myös.

Kuka on esikuvasi ja miksi?

Isäni, joka on toiminut yrittäjänä neljän vuosikymmenen ajalta. Hän on opettanut minulle yrittämisestä erittäin paljon, varsinkin alkuaikoina. Olen myös pienestä pitäen nähnyt konkreettisesti, millaista yrittäjän elämä on. Sen vuoksi olen osannut suhtautua yrittämiseen realistisesti. Isäni on jo osa-aikaeläkkeella ja sisarukseni ovat ottaneet yrityksen johdettavakseen.

Mikä on arvokkain työelämässä oppimasi läksy?

Olen oppinut sen, että turha katsoa taaksepäin ja harmitella ratkaisuja, jotka osoittautuvat myöhemmin vääriksi. Päätökset tehdään aina parhaan tiedon valossa, eikä jälkikäteen kannata murehtia sitä, jos ratkaisu osoittautuu vääräksi. Virheistä pitää ammentaa oppia, mutta pidän katseeni tiukasti tulevaisuudessa.

Mitä on vielä oppimatta?

Opin joka päivä uutta. En vielä tänään tiedä, mitä opin huomenna. Kokemus on paras opettajani. Sekä virheistä että oikein tehdyistä asioista oppii aina jotain, jos vain haluaa.

 

 

Tämä artikkeli on osa Työn suola -juttusarjaa. Juttu julkaistiin 8/2018 Aromi-lehdessä.