– Diplomin tavoitteena on kannustaa koko koulua yhteistyöhön kouluruokailuun liittyvissä asioissa. Hyrylän yläasteella tämä tavoite toteutui hienosti eli diplomin hausta osattiin ottaa irti täysi hyöty, iloitsi projektipäällikkö Virpi Kulomaa Ammattikeittiöosaajat ry:stä.

Diplomin innoittamana koululla käynnistettiin projekti, jossa oppilaat, opettajat ja ruokapalvelujen edustajat tekivät aktiivisesti yhteistyötä kouluruokailun kehittämiseksi.  Sen aikana toteutettiin mm. kouluruokakysely ja ideoitiin erilaisia toimenpiteitä ruokailutilanteen viihtyisyyden lisäämiseksi. Huipennuksesi viimeiseen kehityspalaveriin kutsuttiin sparraajaksi mukaan Hyrylän yläasteen entinen oppilas, televisiokokki Jyrki Sukula.

– Suomalainen kouluruokailu on hieno asia, sillä se ohjaa lasten ja nuorten ruokailutottumuksia oikeaan suuntaan. Siksi olisi tärkeää, että myös yläasteikäiset osallistuisivat kouluruokailuun, muistutti Sukula.

 Sukulan mukaan kouluruokailu on mainettaan parempaa, mutta sen markkinointi kaipaa lisäpotkua.
– Kouluruokailun arvostukseen voidaan vaikuttaa parhaiten lisäämällä vuoropuhelua kaikilla tasoilla ja kuuntelemalla oppilaiden mielipiteitä aktiivisesti, hän totesi.

 Tuusulassa Kouluruokadiplomit on myönnetty Hyrylän yläasteen lisäksi Hyökkälän ja Riihikallion kouluille.