Helsingin Eteläranta 16:ssa sijaitseva G.W.Sundmans sulkee ovensa lopullisesti, samoin kun sen mutkattomampi pikkuveli Sundmans Krog. Fine dining -ravintola G.W. Sundmans on toiminut viime aikoina tilausravintolana, sillä säännöllinen aukiolo loppui jo tämän vuoden alussa. 

Krog oli aikoinaan ydinkeskustan harvoja seitsemän päivää viikossa auki olevia ravintoloita, josta sai myös lounasta, mutta viime aikoina sekin on ollut sunnuntaisin ja maanantaisin suljettuna. 

Torikortteleita hallinnoiva Helsingin Leijona Oy aloittaa espanjalaisravintola Nuevon talossa, Sofiankatu 4:ssä mittavan remontin, joka kestää koko ensi vuoden. Royal Ravintolat avaa tiloihin uuden ravintolan vuonna 2017, mutta sen konsepti on vielä mietinnässä.

– Sundmans on ollut tappiollinen jo kolme vuotta, eikä fine dining -konseptille ole kysyntää siinä määrin kuin ennen, Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström sanoo.

– Kun tekijät ovat olleet Suomen huippua, on konseptissa oltava jotakin vikaa. 

G.W. Sundmansin yhteydessä olleet kokoustilat myytiin Hotelli Havenin kaupan yhteydessä Kämp Groupille toukokuussa 2015.

G.W. Sundmans sai Michelinin tähden vuonna 2001, kun keittiömestarina toimi Jarmo Vähä-Savo. Samana vuonna tähden sai Hans Välimäen Chez Dominique. Sundmans menetti tähtensä vuonna 2008.

Viimeksi keittiön johdossa on ollut Suomea Bocuse d'Or -kilpailuissa menestyksekkäästi edustanut Matti Jämsen.

Edit: 5.11.2015 klo 18.43 Korjattu torikortteleiden hallinnoija.