Suomelle kaksi pohjoismaista EMBLA-ruokapalkintoa Islannissa

Ainoa Winery ja Hävikki-Battle kruunattiin voittajiksi EMBLA Nordic Food Awards -ruokakilpailussa Reykjavikissa.

Pohjoismaisen ruokakilpailun EMBLA:n voittajat palkittiin kesäkuun alussa Islannissa. Kaksi suomalaista yritystä selviytyi voittajien joukkoon. Ainoa Winery voitti Pohjoismainen ruoka-artesaani -kategorian. Pohjoismainen ruokakasvattaja -palkinto myönnettiin Motivan Hävikki-Battle -konseptille.

–  Olemme innoissamme siitä, että viinimme, meidän panoksemme upeaan pohjoismaiseen ruokakulttuuriin on saanut osakseen näin suuren kunnian. Metsän antimien viinit ovat ansainneet paikan pöydässämme hienoimpien pohjoisten ruokien joukossa, kommentoivat voittoa Ainoa Wineryn viinitilalliset Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen.

– Tunnustusta on aina ilo saada ja meille tämä voitto merkitsee, ettei tekemämme työ ruokahävikin tiimoilta ole mennyt hukkaan. Isoin kiitos meiltä lähtee edelleen sadoille opettajille ja tuhansille nuorille, jotka toteuttavat Hävikki-battlea tänäkin vuonna, kiittää Motivan Elina Ovaskainen.

– Kun saamme nuoret itse tekemään ja oivaltamaan asioita esimerkiksi ruokahävikistä, se kantaa varmasti pitkälle aikuisuuteen. Toki pitää kiittää maa- ja metsätalousministeriötä, joka mahdollistaa meille kansallisen koordinoinnin, jatkaa Ovaskainen.

Joka toinen vuosi järjestettävän EMBLA Nordic Food Awards -kilpailun tavoitteena on lisätä kuluttajien tietoutta pohjoismaisesta ruuasta. Suomalaisia ruokaosaajia oli kilpailussa tänä vuonna ehdolla seitsemän.

EMBLA 2019 voittajat:  

  • Pohjoismainen raaka-ainetuottaja 2019: Grøna Oyggin, Färsaaret 
  • Pohjoismainen ruokayrittäjä 2019: Bondens Skafferi, Ruotsi
  • Pohjoismainen ruoka-artesaani 2019: Ainoa Winery, Suomi
  • Pohjoismainen ruokaviestijä 2019: Claus Meyer, Tanska
  • Pohjoismainen joukkoruokailuosaaja 2019: Anne-Birgitte Agger, Tanska
  • Pohjoismainen ruokamatkailukohde 2019: Gimburlombini – Nólsoy, Färsaaret 
  • Pohjoismainen ruokakasvattaja 2019: Hävikki-battle, Motiva Oy, Suomi