Tähdet kattojen yllä

Lapsena Timo Haapasalmi seurasi äitiänsä keittiöön. Kiinnostus tuoksuihin ja makuihin herätti uteliaisuuden, jonka avulla hän nykyään suunnittelee ystävänsä Joel Ristekallion kanssa cocktaileja, joista riittää puhuttavaa pitkäksi aikaa. Suomen cocktailalan pioneereihin lukeutuvan Bar Palacen uljaassa kattokerroksessa ei kuitenkaan rajata asiakkaita lokeroiviin ryhmiin. Tärkeintä on oivallus siitä, että meille ovat kaikki tervetulleita, Timo Haapasalmi sanoo.

Suuret makuelämykset tarjoillaan Helsingin kattojen yllä. Drinkkilistalta löytyy tuttuja klassikoita ja ainutlaatuisia harvinaisuuksia – muun muassa läpinäkyvä tomaattimehu, kookosrasvalla höystetty Piñ​a Co​lada, sekä mystisen maukas cocktail, jonka salaisena lisämaus­teena toimii neljä senttiä sakea.

– Palace Bar on suunnattu aivan kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet hyvistä cocktaileista tai viineistä. Olisi hölmöä rajata asiakkaita vain tiettyyn ryhmään. Koen, että tämä paikka on avoin kaikille. Kauniit tilat ja korkeat maisemat antavat mahdollisuuden monenlaiseen ajanvietteeseen, aina illanistujaisista hääpäiviin ja juhlahetkiin, pääbaarimestari Timo Haapasalmi kertoo.

Bar Palacen kiitelty drinkkilista on baarimestareiden ja ravintolakeittiön yhteistyönä toteuttama taidonnäyte, jonka luovanrohkea tyyli syntyy pitkäjänteisestä kiinnostuksesta makumaailmoihin.

– Kaikki alkaa yhdestä raaka-aineesta. Hyvän drinkin kehittäminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Se on kokeilemista. Pari kertaa pitää mennä pieleen, jotta loppu­tuloksesta tulee sellainen, kuin aluksi toivoimmekin. Jutun juju on siinä, että kaikki tehdään itse. Jopa cocktailiemme mehut puristetaan ravintolan keittiössä. Näin me voimme pysyä toivotussa tasossa ja tarjoilla tuotteita sellaisena, kuin itse toivomme niiden olevan, Haapasalmi kuvailee.

Ravintola Palacen ja Palace Barin saumaton yhteistyö toimii molemmin puolin. Baarimestarien suunnittelemat cocktailit, sekä alkoholittomat cocktail-menut voi yhdistää myös ravintolaruokailuun.

– Valikoimaamme kuuluvat tietyt klassikot, sekä aina tietty määrä sellaisia cocktaileja, jotka ovat baarimme omaa käsialaa. Ajatuksena on, että lista koostuisi seitsemästä kansainvälisestä klassikosta, sekä seitsemästä itse suunnittelemastamme juomasta. Hyvää listaa ei tarvitse vaihtaa viikoittain. Siksi teemme tarkkaan suunnitellut ja hyvät listat, joita vaihdetaan ennemminkin vuodenaikojen mukaan. Klassikot tietenkin ovat ja pysyvät, Haapasalmi lisää.

Palace Barin ikkunoista aukeaa poikkeuksellisen ylväs maisema. Baari avattiin uudistetun Palacen kymmenenteen kerrokseen, muiden ravintolapalveluiden tavoin. Tänä keväänä baarin yhteyteen avattiin myös kattoterassi, joka tarjoaa elämyksenjanoisille kävijälle henkeäsalpaavan maiseman.

– Toisin kuin saattaisi äkkiseltään luulla, ovat meidän ravintolamme cocktailit hinnaltansa kuitenkin aivan samassa linjassa, kuin muutkin kaupunkimme cocktailravintoloiden tuotteet. Kovin kalliista juomista ei siten ole kyse. Se lisäarvo, jonka asiakkaillemme tar­joamme, löytyy erittäin tasokkaista ja tuoreista juomista, sekä rakennuksemme puitteista. Samasta kerroksesta löytyvät cocktailbaari, erittäin laadukas ravintola sekä juhlatilat. Tämä kokonaisuus tarjoaa meille mahdollisuuden yhteistyöhön alan erikoisosaajien kanssa. Henkilökuntaamme kuuluu muun muassa huippukokkeja, sekä aina paikanpäältä löytyviä sommeliereja.

Palace Barin juomalista syntyy rohkeudesta kokeilla.

– Käytämme juomissamme tuoreita hedelmiä, marjoja, sekä yrttejä. Luovassa työskentelyssä ei sinänsä ole rajoja. Jos saamme jonkun idean, kävelemme keittiöön ja alamme yhteistyönä rakentamaan juomaa. Keittiö on osa baaria ja baari osa keittiötä.

Baarimestari Timo Haapasalmi on tullut mukana Palace Barin suunnitteluvaiheista asti.

– Tämä on historiallinen ja perinteikäs rakennus – oikea maamerkki Helsingin aitiopaikalla. Ravintolamme on aina ollut kulinaarisessa mielessä oman alansa suunnannäyttäjä, niin cocktaileissa, kuin ruuassakin. Makujen ystävänä tämä on minulle aitiopaikka päästä tekemään sellaisia asioita, joita muissa ravintoloissa ei tehdä, Haapasalmi lisää.

Timo Haapasalmi työskentelee tiiviisti yhdessä ystävänsä Joel Ristekallion kanssa. Uusien juomien kehittäminen vaatii luovaa innostusta.

– Saamme Joelin kanssa usein maistettavaksemme mitä erikoisempia makuja keittiön puolelta. Näihin makuihin tarttuminen avaa monenkirjavan ideoiden tulvan, josta lähdemme rakentamaan aina uusia makuyhdistelmiä.

 

TERVETULOA!

Eteläranta 10, 00130 Helsinki

+358 50 502 0718

restaurant@palacerestaurant.fi

Maineikas talo

Vuonna 1952 Helsingin olympialais-vieraita vastaanottamaan rakennettua Eteläranta 10:ä luonnehditaan suomalaisen taideteollisuuden käyntikortiksi.

Laajan remontin myötä rakennuksen ulkopinnat on vastikään entisöity, minkä puitteissa myös Palace juhla-tiloineen sai uuden, museoviraston hyväksynnällä rakennetun identiteetin.

Laadukkaan ravintolan ja baarin lisäksi Palacen tarjonnasta löytyy muun muassa viinihuone, kabinetteja, sekä kokous- ja juhlatiloja.

Terassi kattojen yllä

Palace Barin ainutlaatuinen terassi on rakennettu kymmenenteen kerrokseen, Helsingin kattojen ylle. Ylväät maisemat avautuvat ylitse meren ja kaupungin.

Baari palvelee tiistaista perjantaihin, klo 11:30 – 00:30.

Sulje mainos Tilaa Aromi