Tallinnan Kalamajan suurlähettiläät

 Virolaisella Mall Ojalla ja suomalaisella Johanna Uimosella on selkeä päämäärä: löytää suomalaisille mitä houkuttelevampia syitä matkustaa Tallinnaan. Parivaljakon kolutessa vanhankaupungin  kujia ja rouheita kaupunginosia yhteistyö on syventynyt ystävyydeksi. 

Mall Johannasta

Ai mitenkö esittelisin Johannan? Hän on ystäväni ja paras partnerini. Esimiehenä, vaimona ja äitinä, golffarina, laskettelijana, designin ystävänä ja herkkusuuna Johanna näkee maailman toisaalta värikkäänä kokonaisuutena ja toisaalta monista eri näkökulmista.

Johanna on todellinen Tallinnan lähettiläs – utelias löytömatkustaja, joka varmasti tuntee pääkaupunkimme jopa paikallisia asukkaita paremmin. Meillä on jopa keskinäinen kilpailu siitä, kumpi meistä huomaa ensimmäisenä Tallinnan uuden nähtävyyden, ravintolan tai tapahtuman.

Uskallan sanoa, että me Johannan kanssa olemme maahantuoneet Kalamajan kaupunginosan Suomeen. Aloimme järjestää mediamatkoja vielä aika rosoiseen, mutta romanttiseen Kalamajaan jo vuonna 2012. Tähän päivään mennessä sana alueesta on levinnyt Suomessa kulovalkean tavoin. Nyt kaikki haluavat käydä siellä.

Vaikka olemme luonteeltamme erilaisia, asiat etenevät aina huumorin ja avoimuuden ansiosta.

Eräästä Eeva-lehden lukijamatkasta tuli lopulta elämys sekä vieraille että meille itsellemme. Aina pitää laittaa myös itsensä likoon, olemmehan me matkailumarkkinoinnin ihmiset myös itse markkinoinnin välineitä.

 Johanna Mallista

 Olen tuntenut Mallin jo useiden vuosien ajan. Vaikka työnantajat ympärillämme ovat vaihtuneet, yhteistyömme on jatkunut kokemusrikkaana ja entistä tiiviimpänä.

Mall on ihana ja herttainen kollega. Koska meillä on sama tavoite eli tehdä Tallinnasta kiinnostava matkailukohde, molempien on helppo olla samaa mieltä. Yhteistyö Mallin kanssa sujuu luontevasti. Hän osaa asiansa ja on hyvin joustava.

Mallilla, kuten virolaisilla yleensä, on mieletön huumorintaju. Ihailen heidän optimismiaan ja hyväntuulisuuttaan, joka säilyy ja kukoistaa, vaikka heillä on rankkojakin aikoja takanaan.

Mallin palvelualttius on omaa luokkaansa. Häneltä saa aina apua ja hän löytää aina vastauksen kysymyksiini. Ei ole asiaa, jota en ole saanut selville tai jota emme olisi voineet tehdä.

Erityisen vaikutuksen minuun on tehnyt Mallin vaellusretkiharrastus ja uteliaisuus, jolla hän suhtautuu vapaa-ajan lomiaan kohtaan. Hän ei tyydy vain yhteen hyväksi havaitsemaansa kohteeseen, vaan etsii aina uutta ja pyrkii tutustumaan uusiin kulttuureihin. Tämä ei voi olla vaikuttamatta hänen työnsä jälkeen matkailualan markkinoijana.

Kerromme tavatessamme aina ensin henkilökohtaiset kuulumiset toisillemme ja puhumme vasta sitten työasioista.

Mall on usein tuonut asiakastilaisuuksiimme paikallista näkemystä. Sitä oikean käden tietoa, jota asiakkaamme arvostavat. Hän puhuu ja kirjoittaa loistavasti suomea, mikä ei ole tänä päivänä itsestäänselvyys Virossa. 

Kuka? 

Mall Oja

 • Markkinoinnin suunnittelija, vapaa-ajan markkinointi, VisitTallinn.
 • Lukenut viron ja suomen kieltä ja kulttuuria Tarton ja Tallinnan yliopistoissa. Suorittanut Markkinointi-instituutissa Diploma in Business and Marketing -tutkinnon.
 • Ollut mukana matkailumarkkinoinnin parissa vuodesta 1994 kahdessa työpaikassa ja kahdella tuotteella: MEK ja Suomi       matkailumaana, VisitTallinn ja Tallinna matkailukohteena.
 • Kokee matkailun kestävänä prosessina, jossa viestintä kehittyy  nopeasti, mutta jonka ydin, ihmisen ilo ja onni oman vapaan-ajan käytöstä, ei muutu koskaan.   
 • Harrastaa romaanien lukemista ja loputonta haaveilua. Yksi elämän kohokohdista oli 180 kilometriä pitkä vaellusmatka Mont Blanc -vuoristossa elämänkumppanin kanssa vuonna 2013.
  visittallin.ee

Kuka?

Johanna Uimonen

 • Markkinointipäällikkö, Eckerö Line.
 • Matkailun, markkinoinnin, myynnin, viestinnän ja projektinhallinnan ammattilainen.
 • Mieltää itsensä suunnittelijaksi, tekijäksi ja toteuttajaksi.
 • Miettii työkseen, miten voi tuottaa asiakkailleen iloa ja mukavia kokemuksia.
 • Kehittää itseään johdonmukaisesti opiskelemalla. Suoritti juuri markkinoinnin johtamisen erikoisammattitutkinnon Markkinointi-instituutissa.
 • Nauttii aktiivilomailusta. Kesät golffaa ja talvet laskettelee.
  eckeroline.fi