Vuoden olutravintolan valinnan ratkaisee aina kokonaisuus. Tampereella liki kaksikymmentä vuotta toimineen Konttorin suurin valtti on kaupungin laajin, tiuhaan vaihtuva olutvalikoima. Erityisesti pienpanimo-oluita bongaileva Hannu Nikulainen arvostaa sitä.

– Monien sekä kotimaisten että ulkomaisten uusien panimoiden ensi-illat Tampereella ovat viime aikoina olleet juuri Konttorissa. Aloitankin liki viikottain toistuvan Tampereen olutravintolakierrokseni yleensä Konttorista, Nikulainen paljastaa.

”Jäykkä mutta asiallinen”

Konttorin henkilökunta on ystävällistä ja osaavaa. Näinä ekstraamisen kulta-aikoina Konttorin henkilökunta vaikuttaa kohtuullisen vakiintuneelta, mitä kanta-asiakkaat arvostavat. Myös omistuspohja on pitävä jo vuodesta 2004, jolloin Mikko Hannula ja Restbar Group ottivat Konttorin hoiviinsa.

Konttorin tunnelmaan kuuluu suosittu pubivisa. Se on yksi vetovoimatekijä, joka houkuttelee olutravintolaan eri sukupolvia. Sijainti Tampereen ytimessä kauniissa jugendtalossa on myös oivallinen.

Valintaraatilaiset taputtelivat toisiaan olalle onnistuttuaan löytämään pitkäjänteisesti toimivan olutravintolahelmen, joka ei ole paistatellut julkisuudessa. Konttori on keskittynyt olemaan hyvä olutravintola.

Seuraava kehityskohde on ruokatuote, jota ympäristössä on entuudestaan tarjolla viljalti. Aikuisten ihmisten konstailematon seurustelupaikka on avoinna aina kello 12 eteenpäin.

Vuoden olutravintola valittiin nyt 11. kerran. Valinnan tekivät olutbongari Hannu Nikulainen, olutkouluttaja Mikko Salmi ja oluttoimittajat Maria Markus, Mariaana Nelimarkka, Sakari Nupponen ja Jussi Rokka.