Tamperalaisen ravintolafestivaalin Tamperradan parhaat pintxot on valittu. 55:stä kilpailuannoksesta tuomaristo arvioi gastronomisesti kiinnostavimmaksi Armas Kuppilan pintxon, joka rakentui keltuaiskreemistä, savustetusta lohenmädistä ja mesiangervo-omenahillokkeesta. Makujen keskinäinen tasapaino oli täydellinen, keltuaiskreemi toi annokseen täyteläisyyttä ja lohenmädin hento savuisuus oli juuri oikea vastapaino hillokkeen hienovaraiselle makeudelle.

Annos keräsi tuomaristolta pisteitä 245 maksimipistemäärän ollessa 300. Jaetulle kakkostilalle yltäneet Näsinneulan ja Tuhton pintxot saivat kumpikin 240 pistettä. Tiukassa kisassa 15 parasta pintxoa olivat 25 pisteen haitarin sisässä. Arvostelu muodostui kolmesta osa-alueesta: maku (60 %), ulkonäkö (20 %) ja innovatiivisuus 20 (%). Asiantuntijatuomaristona toimivat Mikko Reinikka, Marko Alenius ja Anette Mellin.

– Tänä vuonna kilpailuannosten keskimääräinen taso oli noussut selvästi, kymmenen kärki oli pistemäärissä todella lähellä toisiaan. Voittaja ratkesi täpärästi makupisteiden erolla, kertoo kilpailun päätuomari Mikko Reinikka.

Yleisön hurmasi Huberin lypsylehmä

Huber tarjosi 49 päivää dry aged -kypsytettyä lypsylehmän fileselkää miedosti grillattuna tattipyreen ja japanisinapin kera. Kolme vuotta hallitsevana mestarina taituroinut Pikkubistro Kattila oli jälleen panostanut kaikkia muita enemmän tapahtumaan ja pintxovalikoima oli kaikista laajin. Kattila myi viidessä päivässä 14 900 pintxoa. Itse kilpailuannos ei kuitenkaan yltänyt yleisön mielestä aivan Huberin tasolle ja Kattila putosi täpärästi toiselle sijalle. Inez tavoitteli kärkeä aivan kannoilla.

Yleisöäänissä äänten hajonta oli selvästi tasaisempi kuin viime vuonna. Äänestys meni todella täpärälle ja nettisivujen kautta annettiin kaikkiaan 1 761 ääntä.