Trophee Parés Baltà –kilpailun on tarkoitus valmentaa sommeliereja, palkita maan parhaita ammattilaisia sekä edistää Suomen viinikultuuria ja osaamista. Kilpailu on avoin Suomen Sommelierit ry:n jäsenille. Kansainväliset säädökset määräävät, että kilpailijoiden tulee saada yli 50 prosenttia elannostaan ravintolatyöskentelystä.

Kulta- ja hopeamitalisti lähtevät edustamaan Suomea sommelierien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun, joka järjestetään lokakuussa Tanskassa. Kaksikko edustaa Suomea myös muissa kansainvälisissä kilpailuissa. 

Osakilpailuja on järjestetty maanlaajuisesti pitkin vuotta, ja finaaliin pääsi mukaan aikaisemmin sunnuntaina järjestetyn semifinaalin kolme parasta. Päätuomarina toimi Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja Samuil Angelov. Tuomaristosta löytyi myös Ravintola C:n Christina Suominen, Norex Selected Brands Oy:n sommelier Anssi Lehtinen sekä Parés Baltà -viinitilan toimitusjohtaja Joan Cusiné.

– Haluamme olla tukemassa suomalaisten sommelierien osaamista, sillä viinimestarit ovat tärkeässä roolissa viinikulttuurin edistämisessä, Cusiné sanoo.