1,5 vuoden kilpailijaedustuspestistä karsivat Tommi Tuominen Demosta, Ismo Sipeläinen Finnjävelistä ja Benjamin Frostell Juuri Ravintolat oy:stä. Kilpailoijoiden suoritusta arvioivat sekä keittiötuomaristo että makutuomaristo.

Ismo Sipeläinen voitti karsinnat 760 pisteellä. Tommi Tuominen sai yhteensä 742 pistettä ja Benjamin Frostell 654.

Kilpailijoiden suorituksesta arvioitiin annoksen maun ja ulkonäön lisäksi keittiötyöskentelyä, siisteyttä ja hävikkiä. Kisaurakka kesti 5 tuntia 35 minuuttia. Tuomariston lisäksi myös yleisö seurasi tarkkaan kokkauksen etenemistä.

Kukin valmisti 14 lautasannosta kotimaisesta kuhasta ja katkaravuista sekä 12 annosta vadille ja kaksi lautaselle kokonaisesta ankasta ja ankansydämestä. Kalaruoassa kasvisten osuuden annoksessa piti olla  vähintään 60 prosenttia.

Lehdistötuomaristolta eniten pisteitä keräsi Tommi Tuominen.

Makutuomarit

  • Pekka Terävä, päätuomari
  • Tommy Myllymäki, Ruotsi
  •  Toni Kostian
  • Michael Björklund
  • Matti Jämsén, tuomariston puheenjohtaja
  • Gunnar Hvarnes, Norja

Keittiötuomarit

  • Erik Mansikka
  • Marko Palovaara