Ensimmäistä kertaa järjestetty Jäätelö- ja suklaakarnevaali oli herkuttelijoiden juhlaa. Tapahtumassa tutustuttiin kesän uutuusmakuihin ja maisteltiin jäätelöä sekä suklaata yli 30 eri osastolla. Kaksipäiväisillä karnevaaleilla keskusteltiin artesaani- ja premium-jäätelöistä sekä suklaan alkuperästä. Helsingin Kaapelitehtaalla oli viime viikonloppuna koolla sekä artesaanijäätelön ja -suklaan valmistajia että suurempia jäätelö- ja suklaabrändejä.

- Jäätelö- ja suklaakarnevaali otettiin loistavasti vastaan ja suosio yllätti positiivisesti. Tapahtuma oli loppuunmyyty jo ennakkoon, kertoo tapahtuman järjestäjä Tommi Harju.

Vuoden jäätelöt, suklaat ja yleisön suosikit

Karnevaaleilla valittiin vuoden 2018 jäätelöt viidessä eri kategoriassa: maito- ja kermajäätelö, gelato, vegaanijäätelö, sorbetti sekä tikut & tuutit. Maito- ja kermapohjaisissa jäätelöissä sekä gelatoissa kilpaili yhdeksän eri jäätelöä, vegaanijäätelöissä kolmetoista, sorbeteissa viisi, tikut & tuutit -kategoriassa kuusi.

Jäätelöraati koostui ruoka-alan asiantuntijoista, johon kuuluivat ruokabloggari Saara Atula, Top Chef -voittaja Teemu Laurell, ruokatoimittaja Eeva Paljakka sekä ruokavaikuttaja Sikke Sumari. Tuomarit arvioivat jäätelön makua, ulkonäköä, koostumusta ja suutuntumaa.

Vuoden maito- ja kermapohjainen jäätelö

  1. Robert’s Coffee Gelato Factory, Lemon-pie Mascarpone
  2. Kolmen Kaverin Jäätelö, Vadelma & Valkosuklaa
  3. Magnum, Chocolate & Hazelnut Praliné Pint

Vuoden gelato

  1. Jädelino, Pistaasi Verde di Bronte PDO
  2. Robert’s Coffee Gelato Factory, Lemon-pie Mascarpone
  3. Ape Gelato, Toffee e Sale – suolainen toffee

Vuoden vegaanijäätelö

  1. Jädelino, Pistaasi Verde di Bronte PDO
  2. Kolmen Kaverin Jäätelö, Suklaa & Pähkinäkinuski-kastike ja ripaus merisuolaa
  3. Valsoia, Maidoton suklaa-vaniljajäätelö

Vuoden sorbetti

  1. Robert’s Coffee Gelato Factory, Mustikka-lime
  2. Chocolab, Mango-sorbetti
  3. Chocolab, Vadelma-sorbetti

Tikut & tuutit

  1. Ben & Jerry’s, Wich Peanut Butter Cup
  2. Magnum, Chocolate & Hazelnut Praliné -puikko
  3. DIONE, Vanilla salted caramel stick

Karnevaaleilla valittiin vuoden 2018 suklaat neljässä eri kategoriassa: maitosuklaa, tummasuklaa, vegaanisuklaa ja konvehti/täytesuklaa. Maitosuklaakategoriassa kilpaili seitsemän eri suklaata, tummasuklaassa kahdeksan, vegaanisuklaassa kuusi ja konvehti/täytesuklaassa kahdeksan.

Suklaaraati koostui ruoka-alan asiantuntijoista, johon kuuluivat ruokatoimittaja Uura Hagberg, kakkutaiteilija Emma Ivane, mestarikokki Sasu Laukkonen sekä bloggaaja Anne Pfitzner. Tuomarit arvioivat suklaan makua, ulkonäköä ja koostumusta.

Vuoden maitosuklaa

  1. PetriS Chocolate Room, Vadelma-maitosuklaa
  2. Kortteli Deli, Valrhona Caramel 36 % maitosuklaa
  3. Tallipihan Suklaapuoti, ChocoMe F119

Vuoden tummasuklaa

  1. Kortteli Deli, Valrhona Manjari 64 % tummasuklaa
  2. Chjoko, Tyrnisuklaa
  3. PetriS Chocolate Room, Pähkinävadelma

Vuoden vegaanisuklaa

  1. Goodio, ChocOat Sweet Licorice
  2. Goodio, ChocOat Cool Mint
  3. PetriS Chocolate Room, Veriappelsiinipraliini

Vuoden konvehti/täytesuklaa

  1. Kortteli Deli/Suklaatäplä, Passion-lakritsimaitosuklaa
  2. PetriS Chocolate Room, Mustaherukkapraliini
  3. Chjoko, Mojitopraliini

Yleisöraati valittiin neljästä vapaaehtoisesta karnevaalivieraasta ja he arvostelivat yhden kategorian. Yleisöraadin vuoden maitosuklaa:

  1. PetriS Chocolate Room, Vadelma-maitosuklaa
  2. Tallipihan Suklaapuoti, ChocoMe F119
  3. Simply Chocolate, Nutty Things

Yleisö pääsi myös äänestämään omia jäätelö- ja suklaasuosikkejaan tapahtuman kyselyssä.

Yleisön valinta, paras jäätelö

  1. Kolmen Kaverin Jäätelö, Pistaasi & Pistaasi
  2. Robert’s Coffee Gelato Factory, Porkkanakakku
  3. Jymy, Kermakaramelli

Yleisön valinta, paras suklaa

  1. Tallipihan Suklaapuoti, La Praline
  2. Chjoko, Passion
  3. Goodio, ChocOat Sweet Licorice

Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestetään jälleen keväällä 2019.