Vuoden Kokki -kisa kerää Suomen parhaat kokit yhteen. Osa kilpailee, osa tuomaroi ja osa seuraa kisaa yleisöstä.
Vuoden Kokki -kisa kerää Suomen parhaat kokit yhteen. Osa kilpailee, osa tuomaroi ja osa seuraa kisaa yleisöstä.

Tästä alkaa Suomen uusimman tähtikokin taival - Kalle Tanner kiri voittoon Vuoden Kokki -kisassa

Kovatasoisessa kisassa kohtasivat konkarit ja ensikertalaiset. Voittaja on Villa Strösvikissä Siuntiossa työskentelevä Kalle Tanner, joka toimii myös Ismo Sipeläisen Bocuse d´Or -tiimissä valmentajana. Tanner osallistui Vuoden Kokki -kisaan nyt ensimmäisen kerran. Toiseksi tuli Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista Helsingistä. Kolmanneksi sijoittui Sami Sorvoja Ravintola Pöllöwaarista Jyväskylästä.

Tänään Vuoden 2018 Kokki -sai 10 000 euron apurahan, kukkia, skumppaa ja onnitteluja. Tästä hetkestä alkoi Suomen uusimman tähtikokin oma julkinen työ.

- Jokainen hoitaa sen tavallaan, mutta heti ensimmäisenä aamuna kisan jälkeen on edessä televisiohaastattelu, kertoi Vuoden Kokki -kisan juontanut Aki Wahlman.

 Vuoden Kokki -kilpailua on järjestetty vuodesta 1995. Tittelin ovat voittaneet muun muassa Pekka Terävä, Aki Wahlman, Markus Aremo, Matti Jämsén, Eero Vottonen, Toni Kostian ja Erik Mansikka.

Semifinaalin yllätysraaka-aineena kokit saivat eteensä elävän hummerin, mikä osoittautui monelle haastavaksi.

Eettinen ja hyvä käsittely ei kaikilta onnistunut. Osa selvisi hummerin kanssa mainiosti.

Semifinnalin kahdestatoista kilpailijasta finaaliin karsitiin kuusi.

Tuomari Marko Palovaaran mukaan osa kilpailijoista kompuroi myös kasvisten käsittelyssä.

- Taso oli ihan hyvä, mutta hajontaa oli. Kuusi parasta oli helppo saada valittua. Tässä näki, että kisaboksissa kokkaaminen on ihan toista kuin laittaa ruokaa kotona, vaikka olisi miten hyvä kokki, Palovaara totesi.

Finaalissa osa kokeista horjahteli päätuomari Markus Aremon mukaan naudanlihan kypsyydessä. Paikoin tuomaristo olisi kaivannut lihan pintoihin enemmän makua.

- Mutta kyllä siellä oli muutama tosi onnistunut ja löysin oman suosikin, Aremo kertoi.

Kalle Tanner viimeisteli jälkiruoan.
Kalle Tanner viimeisteli jälkiruoan.
Voittoisa pääruoka.
Voittoisa pääruoka.
Kalle Tannerin jälkiruoka valittiin kisan parhaaksi ja kauneimmaksi. Pakollinen raaka-aine oli suklaa.
Kalle Tannerin jälkiruoka valittiin kisan parhaaksi ja kauneimmaksi. Pakollinen raaka-aine oli suklaa.
Finaalissa tuomaristo teki tarkkaa työtä.
Finaalissa tuomaristo teki tarkkaa työtä.
Kalle Tanner on Vuoden Kokki 2018. Kuva: Aleksi Tuomola/ ELO-säätiö.
Kalle Tanner on Vuoden Kokki 2018. Kuva: Aleksi Tuomola/ ELO-säätiö.

Vuoden Kokki 2018-finaalistit

  • Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
  • Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki
  • Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
  • Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
  • Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio

VUODEN KOKKI 2018 -semifinalistit

  • Matti Roiniola, Kakolanruusu, Turku
  • Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
  • Karoliina Jaakkola, Ravintola Muru, Helsinki
  • Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki
  • Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
  • Mikko Pynnönen, Ravintola OLO, Helsinki
  • Anssi Riihimäki, Ravintola Finnjävel, Helsinki
  • Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
  • Alfred Tallberg, Ravintola Latva, Juuri Yhtiöt, Helsinki
  • Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio
  • Jesse Valkama, Ravintola OLO, Helsinki