Viime vuonna Taste of Helsinki keräsi Kansalaistorille Musiikkitalon kupeeseen kaikkiaan 11 000 kävijää.

Mielenkiintoinen ravintolakattaus ja viikonlopuksi ennustettu hieno sää enteilevät uutta kävijäennätystä.

- Vähän hirvittää, mahtuuko tänne tarpeeksi paljon väkeä, kun alue on nyt pienempi kuin aikaisemmin, pohti tapahtuman arkkitehtuurista vastaava Mira MacNamara.

Tänä kesänä festivaali on Finlandia-talon vieressä Töölönlahden puistossa ja sisäänkäynti on Töölönlahdenkadulta.

Tilasuunnittelu sai ainakin torstaina lounasaikaan kävijöiltä kehuja. Teltat ja standit on toteutettu tyylikkäästi ja istuskelupaikkoja on huomattavan paljon. Kaikki yhdeksän ravintolaa on sijoitettu kätevästi vierekkäin.

Kenttäolosuhteista huolimatta kokit tarjoilivat näyttäviä ja kunnianhimoisia annoksia. Esivalmisteluissa oli ahkeroitu kovasti jo etukäteen.  Tukholmalainen Esperanto pääsi käyttämään Finlandia-talon keittiötä. Sayan Isaksson yhdistää Skandinavian parhaita makuja japanilaisiinn. Michelin- ja White Guide -oppaiden noteeraama ravintola kuuluu Pohjolan kärkikastiin. Helsingissä listalla on "The Kushiyaki Experience" (purjo/ hapankerma/ piparjuuri),  Sinisimpukka/ musta valkosipuli/ peruna, Kanannahka/ pohjolan viismauste/ hunaja sekä nimikkoannos Kananpojan muna/ hiillostettu hollandaise/ tattari/ bbq lehdet. Annokset maksavat 5-11 euroa.

- Meidän uudelle Latva-ravintolallemme tämä on hieno paikka esittäytyä, arvioi ravintoloitsija Ilja Björs. Yhtiön ravintoloista Juuri on osallistunut useana kesänä Taste of Helsinkiin.

Rovaniemeläinen Sky Ounasvaara matkasi Helsinkiin mukanaan kylmäautollinen Oulussa esivalmisteltuja Lapin makuja kuten rautua, sieniä, poroa ja puolukkaa. Ensi syksynä Lapland Hotels avaa ison ravintolan myös Helsinkiin. Sky toimii festivaaleilla tavallaan sen ennakkomaistiaisena.

Kattaukseen kuuluvat myös Chapter, Fabrik, Wino, Ragu, Nolla ja Garden by Olo. Kaikki tarjoilevat alku-, pää- ja jälkiruoan sekä nimikkoannoksen. Kasvisannoksia suolaisissa annoksissa on tällä kertaa 7.

Juomapuolella tarjontaa on olueista ja siidereistä väkeviin saakka.

Festivaaliravintoloiden ruoka-annoksille on nimetty oluista makuparit.

Samppanja tulee tänä kesänä Laurent-Perrieriltä, joka järjestää myös useita tastingeja.

Väkevien yhteistyökumppani on Solera Finland Oy, joka muun muassa järjestää työpajoja ja tastingeja. Baarialueella on cocktailbaari ja skottiviskejä esittelevä viskibaari.

Taste Wine Pavilionissa on AMKAn, Arvid Nordquistin, Solera Finladin, Tampereen Viinitukun ja Vindirektin viinejä.

Taste of Helsinki 14.-17.6.

tasteofhelsinki.fi