Teekuppi, jossa maistuvat aitous ja luonnolliset raaka-aineet

Onko ravintolasi teenystävän turvasatama? Kuppi kuumaa pelastaa päivän, kun se höyryää aromaattisen tuoksuvana. Tee samalla hyvää maapallolle ja anna asiakkaillesi mahdollisuus valita vastuullinen tee.

Kung Markatta, Ruotsin suosituin luomubrändi, tuo luomuteensä Suomeen horeca-asiakkaiden saataville. Kung Markattan tee on aina sekä EU:n luomumerkin että Ruotsin KRAV-luomumerkin tiukat kriteerit täyttävää. Teen viljelyssä käytetään yleisesti runsaasti torjunta-aineita, siksi on erityisen tärkeää valita luomutee.

Tee on kasvatettu kestävästi asianmukaisissa olosuhteissa, ilman lannoitteita ja muuntogeenisiä organismeja. Fairtrade- ja Forest alliance -sertifikaattien lisäksi Kung Markattan teellä on Reilun kaupan merkki. Reilu kauppa takaa hyvät työolot ja ympäristön ihmisille, jotka kasvattavat ja keräävät teetä. 

Vastuullisuus näkyy paitsi laajoina sertifikaatteina, myös kaiken ylimääräisen välttämisenä. Tee on pakattu mikromuoveja, niittejä ja muuta ylimääräistä välttäen. Paperipussi on biojätteenä kierrätettävä. Jos valitset Kung Markattan, teet ekologisen valinnan sekä ihmisten että ympäristön kannalta.

Kung Markattan kuusi teetä tarjoavat mahdollisuuden erottautua: näitä tee-elämyksiä ei ole muualla tarjolla! Poimi talteen myös ohjeet teen käyttämiseen maistuvien, ruokaisien juomien rakennusaineena.

Tunnetko teelajit?

Teen luokittelutapoja on erilaisia, mutta yleensä käytetään neljää termiä: musta, vihreä, rooibos ja yrttiteet. Lisäksi teenystävät tuntevat valkoisen teen ja oolongin.

Kung Markattan musta tee on aina luonnollista, käsinpoimittua teetä. Musta tee tulee Camellia sinensis -kasvista ja sen valmistukseen kuuluu fermentointiprosessi. Sitä käytetään muun muassa maailman tunnetuimpiin lukeutuvan maustetun teen, Earl Greyn, pohjana. Earl Greyn tunnusomaisen maun antaa bergamottiöljy. Musta tee virkistää kahvin tavoin ja kuuluu monen aamiaisrutiineihin.

Vihreää teetä ei hapeteta, mikä tarkoittaa, että teelehdet säilyttävät luonnollisen makunsa ja tuoksunsa. Teejuomaan ne antavat hieman ruohomaisen maun. Vihreää teetä pidetään terveellisempänä kuin mustaa teetä, ja se sisältää vähemmän kofeiinia kuin musta tee. Vihreä tee on maailman suosituin juoma: neljä viidesosaa suurten teemaiden Kiinan ja Japanin teenjuojista valitsee poikkeuksetta vihreän teen. Vinkki: Käytä vihreän teen haudutuksessa vettä, joka on saanut huokaista kiehahtamisen jälkeen, niin et polta teelehtiä.

Rooibos, joka tunnetaan myös nimellä punainen tee, tulee pääasiassa Etelä-Afrikasta. Se ei oikeastaan ole teetä, sillä lehtiä ei kerätä teepensaasta. Rooibos on luonnostaan täysin kofeiiniton ja sisältää suuria määriä antioksidantteja. Rooiboksen väri on lämpimän oranssinpunainen, se sietää myös pidemmän haudutuksen ja sopii nautittavaksi läpi päivän.

Yrttiteet on uutettu yrteistä. Ne eivät sisällä Camellia sinensis -kasvin lehtiä, vaan koostuvat yrttisekoituksista, joissa on esimerkiksi kamomillaa, piparminttua tai sitruunaruohoa. Yrttiteen vaikutus voi olla piristävä tai rentouttava käytetyistä yrteistä riippuen.

Maukasta teetä

Kung Markattan teen ytimessä ovat maku, aitous ja luonnolliset raaka-aineet. Kupista kohoavat aromaattiset tuoksut ja maku on moniulotteinen, rikas ja puhdas.

Valitse teelaatuja, joiden luonnolliset aromit antavat syvän ja tasapainoisen maun. Kung Markattan teen ominaisuudet tulevat esiin jo kolmen minuutin haudutuksessa.

Eri makujen lisäksi kaikilla teevarianteilla on omat toiminnalliset etunsa: joka tilanteeseen on oma teensä. Siksi Kung Markatta suosittelee laajaa makuvalikoimaa.

Vastuullisuus- ja terveystrendi on vahva, mikä edistää luomuteen kysynnän kasvua. Vihreän teen ja yrttiteen kysyntä kasvaa erityisen paljon.

Trendikkäimmät teet yhdistävät vihreän teen hyvät ominaisuudet yrtteihin, kuten sitruunaruoholla maustettu vihreä tee, joka vie ajatukset Japaniin.

Kokeile: Rikkaat teejuomat

Laadukkaan luomuteen maukkautta kannattaa hyödyntää ruoanvalmistuksessa ja erikoisjuomien valmistuksessa. Teestä voi valmistaa kahvijuomien tapaan teejuomia, kokeile vaikka tofu-teejuomaa.

Sitruunatee-tofujuoma

10 annosta

Tofukerma  

 • 270 g soijakermaa
 • 135 g maustamatonta luomutofua (pehmeää, lohkeilevaa ja valkoista)

Sekoita mixerissä valmiiksi odottamaan tarjoiluhetkeä.

Sitruunajuoma

 • 6 pss sitruunateetä (10 g), Kung Markatta
 • 750 g vettä
 • 750 g soijajuomaa
 • 150 g kikherneitä (valutettuna), Kung Markatta
 • 120 g agavesiirappia
 • 5 kpl kardemummaa
 • 2 g kurkumaa, Urtekram
 • 2 g inkivääriä, Urtekram
 • 1 g seesaminsiemeniä, Urtekram

 

 1. Aja mixerillä kikherneet, soijajuoma ja vesi tasaiseksi. Siirrä kattilaan.
 2. Lisää agavesiirappi ja mausteet, mukaan anna kiehahtaa.
 3. Lisää sitruunateepussit. Anna hautua viisi minuuttia, pidä juoma kuumana.
 4. Ota teepussit pois.
 5. Kaada kuuma teejuoma kuppeihin ja valuta päälle tofukermaa. Koristele seesaminsiemenillä ja kurkumalla.

Rooibos mustikka-punajuurijäätee

Tofukerma

 • 270 g soijakerma
 • 135 g luomutofua (pehmeää, lohkeilevaa ja valkoista)

Sekoita soijakerma ja tofu mixerissä valmiiksi odottamaan tarjoiluhetkeä.

Raaka-aineet

 • 6 pss rooibosteetä 10 g, Kung Markatta
 • 1 500 g (1,3 l) vettä
 • 200 g pakastemustikoita
 • 200 g kidneypapuja (valutettuna), Kung Markatta
 • 100 g punajuurimehua, Urtekram
 • 170 g sitruunamehua
 • 300 g agavesiirappia
 • murskattua jäätä lasiin

 

 1. Kiehauta vesi ja lisää teepussit. Anna teen hautua viiden minuutin ajan, nosta teepussit pois ja purista. Jäähdytä tee.
 2. Lisää jäähtyneeseen teehen mustikat, pavut, mehut ja agavesiirappi. Soseuta mixerissä tasaiseksi.
 3. Kaada kylmä juoma lasiin tai kuppiin ja lisää hiukan murskattua jäätä.
 4. Lisää tofukerma ja tarjoile.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä juomasta Rooibos mustikka-punajuurismoothien, joka toimii mainiosti välipalana. Käytä soijakerman tilalla sama määrä Soya Organicia ja puolita agavesiirapin määrä. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja kuohkeaksi, lisää jäitä ja aja nekin murskaksi. Tarjoile heti.

Heräsikö mielenkiintosi?

Tilaa näytteet:

Business Manager Foodservice Marko Laine, Midsona

marko.laine@midsona.fi

*Kaupallinen yhteistyö
Sulje mainos Tilaa Aromi