Tammikuussa 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty, supersuosittu Perheet Safkaa –ravintolatapahtuma toteutetaan jo kolmannen kerran 20. tammikuuta.

Tällä kertaa yhteensä 17 ravintolaa Helsingistä, Kirkkonummelta, Porvoosta ja Turusta kampanjoi perheystävällisemmän ravintolakulttuurin puolesta ja kutsuu lapsiperheet syömään matalalla kynnyksellä. Joukossa on sekä vanhoja tuttuja edellisiltä kerroilta että myös uusia tulokkaita.

Mukana  ovat BRO, Bronda, Corso, Ristorante Dennis Bulevardi & Kamppi, Fuudi, Juuri, Krog Roba, Latva, Loiste, Olo Garden, Pompier Espa, Presto ja Salutorget Helsingistä, Ristorante Dennis Kirkkonummelta ja Turusta sekä ravintola Meat District Porvoosta.

 - Vanhemmat kysyvät usein varovasti ovella tai etukäteen puhelimitse, saako lapset ottaa mukaan ravintolaan? Tietenkin saa, sanoo tapahtumassa mukana olevan Pompier Espan ravintoloitsija Laura Apukka.

- Olemme mukana tapahtumassa, koska haluamme että asiakkaat tietävät, että lapsiperheet ovat aina meille tervetulleita, hän toteaa.

Muissakin tapahtumaan osallistuvissa muissa ravintoloissa ollaan samoilla linjoilla. Perheet Safkaa -tapahtuman avulla pyritään madaltamaan lapsiperheiden kynnystä käydä ravintoloissa, sillä lapsiperheet eivät ole mikään pieni kohderyhmä. Tilastokeskuksen mukaan, Suomen väestöstä noin 40 prosenttia on lapsiperheitä, eli Suomessa on tänä vuonna yhteensä noin 570 000 lapsiperhettä.

Tapahtuman suojelijoina toimivat jälleen perheystävällisemmän ravintolakulttuurin puolesta vahvasti liputtavat Vappu Pimiä, Hanna Gullichsen sekä Joonas Laurila. Yhteistyökumppaneina ovat Oppi&ilo, Pilke Päiväkodit sekä ravintola Perho.

 Vappu Pimiä on kiittää Perheet Safkaa -tapahtumaa lapsi- ja perheystävällisemmän ravintolakulttuurin edistämisestä. Hän kertoo lähteneensä empimättä tukemaan kolmatta tapahtumaa.

- Tätä tarvitaan. Perheystävällistä ravintolakulttuuria tulee luoda yhteisvoimin. Tämänhetkinen asenneilmapiiri näyttäytyy lapsiperheitä kohtaan vielä kielteisenä.

Hän on peräänkuuluttanut suvaitsevaisempaa asenneilmapiiriä, sillä jokainen perhe ja lapsi on omanlaisensa. Pimiä kehottaa panostamaan perheiden yhdessä syömiseen ja tähän ravintolat tarjoavat erinomaiset puitteet.

- Väitän, että pariskunnat eroaisivat vähemmän, jos he söisivät enemmän yhdessä.

Kaksi kertaa aiemmin järjestetty tapahtuma on saanut paljon ihmisiä liikkeelle ja asiakkaat ovat toivoneet tapahtumille jatkoa. Tapahtuman takana olevan Family Matters -yrityksen Minna Koskelo ja Petra Gergov-Koskelo ovat antaneet tapahtumien yhteydessä runsaasti vinkkejä myös lapsiperheille ravintolakokemuksen sujuvoittamiseksi.

Perheet Safkaa -tapahtuman ravintolat toivottavat perheet sankoin joukoin syömään yhdessä lauantaina 20. tammikuuta.

Perheet Safkaa – Mistä on kyse

Perheystävällisempi ravintolakulttuuri tekee tuloaan Suomessa. Family Matters -yrityksen perustajat ovat kehittäneet Perheet Safkaa -tapahtumakonseptin, joka on toteutettu tänä vuonna kaksi kertaa: 21. tammikuuta ja 8. huhtikuuta. Perheet Safkaa on perheystävällinen ravintolatapahtuma, jossa ravintolat kutsuvat lapsiperheet syömään yhdessä suvun tai ystävien kanssa. Kun perheen pienimmät otetaan erityisesti huomioon, koko perhe voi nauttia stressittömästä ravintolakokemuksesta.

Family Mattersin missio on tehdä perheystävällisyydestä näkyvämpi osa yhteiskuntaa, palveluja ja yrityksiä. Suomi näyttäytyy tällä hetkellä maana, jossa lapset saavat näkyä, mutta ei mielellään kuulua, eikä asiakkaana voi aina olla varma, ovatko perheen pienimmät tervetulleita ravintolaan.

Ravintolat ovat jo täyttä häkää valmistelemassa tapahtumapäivää.