Tiukka treenipuristus ja Taste of Helsingin kokkikoulut ennen kesälomaa

Kokkimaajoukkueessa on tällä kaudella mukana kaksi naista. Katja Tuomainen kertoo fiiliksistä ennen kesälomia.

”Juuri nyt meillä on ankarat kylmän pöydän treenit takana. Kun kisat lähestyvät, treenit käyvät koko ajan intensiivisemmiksi ja treeniaika menee kuin hujauksessa!

Treenit tarkoittivat neljää päivää testailua, kuten koko ensimmäisen vuoden ajan. Siinä menee aikaa; huomasin yhtäkkiä että treenit ovat lopussa. Oma fiilikseni oli, että nämä olivat astetta huonommat treenit, mutta lopputulos oli kuitenkin askel eteenpäin.

Vastuullani ovat kylmän pöydän fingerfoodit. Niissä on paljon yksityiskohtia, ja suuri haaste on saada ne näyttämään siltä, että ne ovat oikeasti lämpimiä tai kylmiä syötäviä. Kaiken pitää olla täysin samannäköistä. Lisäksi pitää miettiä käytännöllisyyttä ja esillepanoa.

Meillä on viimeiset kylmän pöydän treenit ennen kesätaukoa ensi viikolla. Ennen kesälomaa on vielä myös kaksi lämpimän pöydän nostoa, ensin Turussa ja sitten Laajasalossa. Heinäkuun jälkeen alamme hioa yksityiskohtia.

Joukkueena olemme edistyneet paljon – joka treenikerta vie vähintään yhden, ehkä kaksi askelta eteenpäin, ja työmme alkaa nyt näyttää yhtenäiseltä.

Taste of Helsingissä jälleen tarjolla Chef’s Secrets!

Olemme mukana Taste of Helsingissä 14.-17. kesäkuuta samalla kokoonpanolla kuin viime kesänä eli minä, Kari Julin ja Niko Suomalainen.

 Chef’s Secrets -kokkikurssien vetäminen viime kesänä oli älyttömän hauskaa, yksi parhaista kokemuksista, joita olen maajoukkueen kautta saanut! Kursseilla oli mukana paljon tuttuja: vanhoja joukkueen jäseniä, yhteistyökumppaneita ja keittiön ammattilaisia.  

 Kokkikoulut tulevat todennäköisesti taas täyteen, sillä ne ovat todella suosittuja. Tänä vuonna meillä on suunnilleen 600 paikkaa. Mukaan mahtuu kaveriporukoita, pariskuntia ja päivisin myös lapsia. Ensimmäisestä kerrasta jäi mieleen, että meiltä pyydettiin nimikirjoituksia! Se yllätti. Etenkin lapset olivat tosi innoissaan.

Nopeaan rytmiin sopii yksinkertainen menu, joten simppelillä kesäisellä menulla mennään tänäkin kesänä. Tärkeää on, että raaka-aineet ovat mahdollisimman läheltä ja kotimaisia, se on meidän jutun ydin. Kokkaamme vähän parempaa ruokaa, jota pystyy meidän opeillamme tekemään kotonakin.

Uppomuna tehdään ihan perinteisesti: etikkaloraus kiehuvaan veteen ja muna sinne pyörimään. Pääruoan possussa käytetään mallasta leivityksessä, seuraksi valmistamme keväiset kasvikset. Jälkiruoassa on trendikäs tuorepuuro ja kotimaisia mustikoita.

Perjantaina 15.6. pääsen kokkisotaan yhdessä Karin kanssa, kun kisaamme ruokabloggareita vastaan.” 

Taste of Helsinki Chef’s Secrets Menu

  •  Alkuruoka
  • Uppomuna, vihreää gazpachoa & siikaceviche
  •  Pääruoka
  • Mallasleivitettyä possua, béarnaisekastike ja kauden vihanneksia
  •  Jälkiruoka
  • Kaura-jogurttipuuroa, suklaamoussea ja mustikoita

Kirjoittaja on Suomen kokkimaajoukkueen jäsen.