Totuus tulee lasten suusta: ”Maailman parasta kouluruokaa”

Viides IsoMitan järjestämä valtakunnallinen Kouluruokakilpailu 2020 on ratkennut. Voiton vei Kajaanin Lehtikankaan monitoimitalo. Haastattelimme voittajia siitä, miten valmistetaan ruokaa, jonka lapset ahmivat lautaselta. Miten tiukat resurssit ja pienet budjetit riittävät? Mistä saa inspiraatiota ja ideoita? Kuinka syntyy lapset sytyttävä makuelämys?

Omasta mielestäni vastaus viimeiseen kysymykseen on simppeli: suunnitellaan kouluruoka lapset huomioiden! Se on yksi syy, miksi IsoMitta järjestää Kouluruokakilpailua. Kilpailun tuomaristo koostuu pääosin lapsista, jotta pystymme vastaamaan kysymykseen, mistä ruoasta lapset tykkäävät.

Samaa mieltä lasten maun huomioimisesta on voittajatiimi. Kajaanilaisen voittajajoukkueen palvelusuunnittelija Taru Kemppainen kertoi minulle, että heidän suunnitellessa kilpailureseptejä 30 hengen oppilaskunta testasi ja kommentoi annokset. Tiimi tekikin muutoksia resepteihinsä lasten arvioinnin jälkeen. Tätä juuri tarkoitan, kun puhun siitä, että kouluruokaa tulee tehdä lapsille ja lasten maku huomioiden.

Voittoisa Kajaanin joukkue tarjoili tuomareille uunimakkaraa perunapedillä & dippikasviksilla, fisuburgeria ja aurinkoista sosekeittoa. Voitto ansaittiin hyvillä makuelämyksillä!

Hyvät ideat jakoon!

On mahtava kuulla koulukeittiöiden ammattilaisilta, että Kouluruokakilpailusta on todella sellaista hyötyä kokeille kuin olemme ajatelleetkin.

– Kouluruokakilpailun kautta on saatu paljon uusia ideoita ja verkostoja. Olemme muokanneet aiempien

kilpailujen reseptejä omaan tuotantoomme sopiviksi, voittajatiimi kertoo haastattelussaan.

Inspiroimme koko kilpailun aikana koulukeittiöitä kehittämään uusia reseptejä, joista nykypäivän lapset nauttivat. Ja jakamaan niitä toistensa koulujen kanssa.

Lue koko haastattelu >>

Tutustu Kajaanin tiimiin >>

Jutta Kontinen

Brand & Training Manager

GB Foods Suomi Oy

*Kaupallinen yhteistyö