Tunnetko sinä poikkeusaikana pätevöityneen ruokakasvattajan? Vuoden ruokakasvattajaa 2021 etsitään nyt

Ruokatieto ry:n Vuoden Ruokakasvattaja -kilpailuun etsitään ehdokkaita helmikuun loppuun asti. Maaliskuussa juhlitaan virtuaalijuhlia ja julkistetaan voittaja.

Ruokatieto Yhdistys ry etsii Vuoden ruokakasvattajaa. Ehdotuksia voi lähetää lomakkeella 28. helmikuuta mennessä. Tunnustus jaetaan henkilölle, yhteisölle, yritykselle tai yhdistykselle, joka on toiminut esimerkillisenä ruokakasvattajana vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. Esittäjänä voi olla yksityinen henkilö, yritys, yhteisö, koulu tai muu työyhteisö tai työnantaja. 

Voittajan valitsee asiantuntijoista ja ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati.

Palkittavalta odotetaan vastuullisuutta, yhteistyökykyä ja intohimoa ruokakasvatuksen parissa. Potentiaalista voittajaehdokasta luonnehditaan Ruokatiedon tiedotteessa oivaltavaksi huippuosaajaksi.

Toimillaan ehdokas on kehittäny ruokakasvatusta tai siihen liityvää osa-aluetta aktiivisesti myös poikkeusolojen aikana. Se on näkynyt muun muassa sopeutumiskykynä, joustavuutena ja kestävänä toimintana muuttuneissa olosuhteissa.

Tunnustus jaetaan tänä vuonna toisen kerran. Viime vuonna Vuoden ruokakasvattaja -tunnustus myönnettiin Kumpulan koulukasvitarhalle

Tunnustus jaetaan virtuaalisessa juhlassa – asiantuntijapaneeli pohjustuksena

Voittaja julkistetaan virtuaalitapahtumassa 24. maaliskuuta kello 13 alkaen. Se striimataan YouTube-kanavalle.

Virtuaalinen ruokakasvatustapahtuma koostuu kahdesta osasta: ruokakasvatuksen asiantuntijoiden paneelikeskustelusta sekä Vuoden ruokakasvattaja 2021 -voittajan julkistamistilaisuudesta. Tapahtuma alkaa paneelikeskustelulla, johon ottavat osaa ruokakasvatukseen ja ruoka-alaan syventyneet asiantuntijat. Paneelikeskustelun vetäjänä toimii Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi

Paneelikeskustelun jälkeen Ruokatieto esittelee raadin suosikit Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustuksen saajaksi. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajaksi valitun toimijan ja myöntää kunniamainintoja valituille ruokakasvattajille. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajan tuhannen euron huomionosoituksella.

Ruokakasvatus tunnustuksen tavoite

  • Ruokakasvatuksen tavoitteena on Ruokatiedon mukaan auttaa ymmärtämään ruuan reittiä pellolta pöytään, tutustua erilaisiin ruokailmiöihin ja -kulttuureihin sekä kasvattaa terveellisiin ja kestäviin ruokavalintoihin. 
  • Innostusta ruokakasvatuksen pariin voi herättää monin eri menetelmin: maistaen, kokeillen, osallistuen ja oivaltaen.
  • Toiveena olisi, että innostumme oppimaan ajantasaista tietoa ruokailusta, ruuan vaikutuksista ja pystymme tekemään tietoisia ruokavalintoja. 
Sulje mainos Tilaa Aromi