Suomen juhlavuoden kunniaksi Taste of Helsinki -tapahtumassa korostetaan suomalaista luontoa ja sen villejä antimia TuOHi-popupin muodossa. TuOHi on neljän keittiömestarin yhteistyönä syntynyt ravintola, jonka raaka-aineista merkittävä osa kerätään Helsingin ja Espoon metsistä. 

– Osa yrteistä kerätään Keskuspuistosta, osa oman kotini lähimetsästä, Sasu Laukkonen kertoo. 

Islantilaisvahvistus Ragnar Eiríksson Dill-ravintolasta kertoo, että hän saapuu tapahtumaa varten hyvissä ajoin Suomeen, jotta ehtii kunnolla mukaan villiyrttien keruuseen. Laukkonen tosin lisää, että villiyrttejä tarvitaan kolmipäiväistä tapahtumaa varten valtava määrä, ja keruuseen osallistuu keittiömestarien lisäksi joukko kokeneita poimijoita. 

Taste of Helsingin perustaja ja tuottaja Barry McNamara kertoo kaivanneensa jo seitsemänä vuonna järjestetylle tapahtumalle syvällisempää tarkoitusta. 

 

– Tapahtumalle on onneksi muodostunut hankalista sääolosuhteista huolimatta vahva kanta-asiakaspohja, joka tulee tapahtumaan vuodesta toiseen, satoi tai paistoi. TuOHi on kuitenkin hyvä tapa herättää entistä enemmän myös ruokaturistien ja foodieden kiinnostusta. Suomen luonto on nyt parhaimmillaan, joten sitä todella sietää esitellä.

 

TuOHi-popupin kattaus: 

Keittiömestarit: 

Sasu Laukkonen, Chef & Sommelier

Ossi Paloneva, Egg

Ilkka Isotalo, Ravintola C

Ragnar Eiríksson, Dill (Islanti) 

 

Menu: 

Ossi Paloneva Ruista Jalotofun ja Orvokin kera (vegaaninen)

Sasu Laukkonen –  Kalaterriiniä jogurtin ja villiyrttien kera 

Ilkka Isotalo – Ternimaito-blini, pihka-kermaa ja hapatettua tattarihunajaa

Ragnar Eiríksson –  Kapteeni Grillisydän ja hänen Taikayrttinsä