Viime vuodet Lappeenrannan Upseerikerhon keittiömestarina toiminut Suomen Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen oli jo jäämässä eläkkeelle, kun hänen siskonpoikansa Osmo Laine sai houkuteltua hänet töihin uuteen kahvila-ravintolaan suvun kotikonnuille Taipalsaarelle.

- Palasin siis 45 vuoden jälkeen takaisin lapsuuden kotikuntaani, Ulla kertoo.

Taipalsaaren Wanha Kunnantupa sijaitsee Taipalsaaren kirkonkylällä, aivan rannan läheisyydessä. Osmo ja hänen vaimonsa ostivat ja kunnostivat pahasti rapistuneen ja jo purkupäätöksen saaneen kylätalon.

- Museovirasto kävi inventoimassa talon ja totesivat, että talo on rakennettu vuonna 1886. Pinnat ovat vanhoja, mutta lattiat kokonaan uusia, Osmo kertoo.

Remontin yhteydessä talon ympärille tehtiin laaja terassialue auringonpalvojien iloksi.

Ullan Bistrossa on tarjolla viikolla kevyt lounas, keitto ja salaatti, ja sunnuntaisin herkutellaan brunssilla. Ryhmille ja erilaisiin tilaisuuksiin on mahdollisuus syödä Ullan suunnittelema Taipalsaaren 450 v. juhlamenu.

- Meille hyvä ruoka ja iloinen asiakaspalvelu ovat sydänasioita. Pyrimme käyttämään paikallisia raaka-aineita ja lähialueen tuotteita ja valmistamaan tuotteemme itse. Ruokien seurana voi nauttia Taipalsaaren omia 450 v. nimikkoviinejä ja -oluita, Ulla sanoo.

Kunnantuvalla on myös myynnissä paikallisten tuottajien tuotteita Lähiruokatuottajien puodissa. Talossa järjestetään 18.9. Yrittäjien minimessut.

- Kunnantupa tarjoaa hyvät puitteet ikimuistoisten tilaisuuksien järjestämiseen historiallisessa rakennuksessa kauniin Saimaan rannalla.

Wanhalla Kunnantuvalla järjestetään monenlaisia juhlia ja tilaisuuksia: henkilökunnan sukujuhlat ja häät, syntymäpäivät, kastetilaisuudet, muistotilaisuudet, ylioppilas-, rippi- ja valmistujaisjuhlat, luokkakokoukset, karonkat ja pikkujoulut. Kunnantuvalla on mahdollista pitää myös kahvikonsertteja ja taidenäyttelyitä.

Ullan Bistro sulkee ovensa syyskuussa, mutta talven aikana talossa järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia.