Viime vuonna The Spirit Business -sivuston mailman kolmanneksi tärkeimmäksi cocktailkilpailuksi valitsema Bols Around the World uudistuu. Hyvä baarimestari on paljon muutakin kuin yhden täydellisen cocktailin tekijä. Jonkun vahvuus voi olla asiakaspalvelu, kun toinen on taas loistava flairtendingissa. Niinpä kisassa arvioidaan tällä kertaa eri osa-alueita 12 tehtävän avulla.

- 440-vuotisjuhlaansa viettävällä Lucas Bolsilla halutaan olla ajan hermolla ja muuttaa kisaa vastaamaan enemmän tätä päivää. Tehtävät ovat saaneet inspiraationsa Bols Bartending Academyn 12 kulmakivestä, brand manager Mirja Pulkkinen Edrington Finlandilta kertoo.

Millaisia tehtäviä sitten on luvassa?

- Osa on simppeleitä, kuten vaikkapa kuvan ottaminen hienosti misatusta baarista. Osa taas voi vaatia enemmän aikaa ja paneutumista. Tärkeintä on, että tehtävät koetaan hauskoiksi ja mielekkäiksi. Kisaan osallistuminen tapahtuu netissä ja jokainen kilpailija saa henkilökohtaisesti ohjeet uuteen tehtävään.

Kisaan ilmoittautuminen on käynnissä, ja ensimmäiset tehtävät tulevat huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Mukaan voi kuitenkin ilmoittautua senkin jälkeen, sillä tehtäviä tehdään kesäkuuhun asti ja jokainen pisteytetään erikseen.

- Jo pelkästään tehtävän suorittamisestakin saa pisteitä. Kunkin tehtävän voittaja saa lisäpisteitä eli myös sillä tavalla pystyy kartoittamaan pistesaldoaan, vaikkei kaikkiin tehtäviin osallistuisikaan. Pisteitä tehtävistä antavat muut kisaajat ja kollegat.

Kisaan osallistuvat baarit näkyvät nettisivuilta löytyvästä maailman kartasta, joka tuo baarille näkyvyyttä. Omaa sijoitustaan voi seurata tulostauluilta. Siinä missä kisan voittaja pääsi aiemminkäymään muutamissa valitsemissaan cocktailkaupungeissa, kokoontuvat tänä vuonna kisan 20 parasta Amsterdamissa, jossa on luvassa muun muassa kursseja Bols Bartending Academyssa.

- Luvassa on aiempia vuosia enemmän myös pienempiä palkintoja, Pulkkinen kertoo.

Ilmoittautuminen, tarkemmat ohjeet ja säännöt löytyvät osoitteesta: https://www.bolsaroundtheworld.com/sign-up

Bols Around The World 2015 Warm Up -kiertue

Kiertue pysähtyy kolmessa eri kaupungissa. Sen aikana tutustutaan Bols Around The World 2015 -kilpailuun, maistellaan Bols Genevereitä, kisataan, tehdään cocktaileja ja kerätään inspiraatiota kisaa varten. Kiertueen vetäjänä toimii viime vuoden pohjoismaiden voittaja Pekka Välitalo.

Tampereella ja Jyväskylässä kiertueen kouluttaja Pekka Välitalo tekee myös guest bartending -vuoron eli viettää illan tiskin takana valmistaen Genever-cocktaileja.

16.3. Helsinki: Grotesk (Ludviginkatu 10), klo 15

17.3. Tampere: Minibar (Aleksanterinkatu 29), klo 15

18.3. Jyväskylä: Shaker (Yliopistonkatu 38), klo 15