Helsingin Katajanokan ravintolatarjonta täydentyy elokuussa 2016, kun uusi ruokaravintola Shelter avautuu Kanavarantaan. Gastronomisen sataman uusimman tulokkaan omistajina ja suunnittelijoina toimivat Mia Stjerna, Teemu Laurell, Antti Asujamaa ja Lennart Sukapää.

Shelter sijaitsee vanhan makasiinirakennuksen alakerrassa. Nina Ehrnothin suunnittelemassa lämminhenkisessä ja rennon rouheassa miljöössä on 70 asiakaspaikkaa. Lisäksi kesällä 2017 kokonaisuudessaan avattavalla terassilla paikkoja on 60.

Shelter panostaa käsityöhön

– Arvostamme käsityötä ja haluamme sen myös näkyvän ravintolassamme. Persoonallisuus ja käsin tekeminen on läsnä niin tilan tunnelmassa kuin ruoka-annoksissa ja juomissa, kertoo Antti Asujamaa. 

Persoonallisen miljöön taustalla ovat ydintiimin ystävistä koostuvat pientoimijat ja taiteilijat. Upean seinäteoksen ovat toteuttaneet Tolin & Wiljakainen, ja vanhan merimakasiinin tyylin ja historian mukaisten työvaatteiden suunnittelusta vastaaTauko-design. Astiasto on suunniteltu yhdessä keraamikko Karoliina Tuovisen kanssa ja puutöistä vastaa Nivowood. Äänentoiston takana on Punavuoressa toimiva Upload-studio. Kasvikset toimittaa puolestaan Myrskylän luomukuningatar Jaana Saraste.

Yläkerrassa vinyylejä ja cocktaileja

Ravintolan yläkerrasta löytyvä cocktailbaari Rusty on Son of a Punch -yrityksen tuorein tulokas. Uudessa baarissa yrityksen omistajista aktiivisimmin toimivat Tony Vihervaara ja Mika Koivula.

Shelterin tunnelmaa jatkava viihtyisä baari ja laaja drinkkivalikoima houkuttelevat viettämään iltaa. Vinyylit soivat tilassa pikkutunneille asti.

Pelkistetyltä listalta löytyy Son of a Punchin tyylille uskollisesti vain parhaista raaka-aineista ammattitaidolla valmistettuja drinkkejä sekä muita laadukkaita juomia viineistä samppanjoihin. Yläkerrassa tarjoillaan myös ruokaa Shelterin keittiön ollessa avoinna.