04.03.2021 Juha Peltonen
Foodoran toimitusjohtaja Joonas Kuronen ei usko, että ravintolaruuan kuljetuspalveluita tulisi Suomeen nykyistä useampia.
11.02.2021 Miia Manner
Puolivuosisataa lihabisnestä pyörittänyt Veijo Votkin sanoo, että esimerkiksi kasvissyöjät ovat kovaäänistä porukkaa, mutta lihan syöntiin se ei ole vaikuttanut. Keskustelu lihasta ja sen eettisyydestä on hänen mukaansa varsin yksipuolista. Keskustelun ylläpitäminen on kuitenkin tärkeää.
14.01.2021 Laura Hujanen
Vuonna 2012 alkanut kotitalousopetuksen oppimisjatkumon uudistus on yksi opetusneuvos Marjaana Mannisen suurista ylpeyden aiheista. Oman uransa horeca-alalla aloittanut Manninen on seurannut koronaepidemian vaikutuksia huolestuneena, mutta kokee sen nostaneen esiin alalta löytyvää osaamista.
07.12.2020 Eemeli Sarka
Henkilöstövuokraus on ollut arkipäivää ravintoloissa jo lähes 30 vuotta. Se ei palvele vain työnantajia, sillä valta on siirtymässä yhä enemmän työntekijöille.
05.11.2020 Heli Koivuniemi
MaRan selvitysten ja arvioiden mukaan pandemian aiheuttamaan tilanteeseen ei ole odotettavissa helpotusta ainakaan ennen kesää. Koronan kanssa on opittava elämään ja löydettävä ratkaisuja, jotka purkavat alan vähitellen pattitilanteesta.
22.10.2020 Juha Peltonen
Ulla Liukkonen ei ole ainoa nainen, jolla on maailman keittiömestariliiton kunniajäsenen käädyt. Hän on toinen.
02.04.2020 Juha Peltonen
Ruoka-ala on Suomessa hajanainen ja toimijoita on paljon, mutta yhteinen linja Euroopan unionin lainsäädännön valmisteluun löytyy tehokkaasti. Jaana Husu-Kallion mielestä Suomen EU-asioita valmisteleva järjestelmä on unionin parhaiten toimiva.
07.12.2019 Juha Peltonen
Helena Puolakka tuulettaa perinteitä, mutta ei luovu niistä. Savoy oli syy palata Suomeen Lontoon ja Pariisin huippuravintoloista.
07.11.2019 Juha Peltonen
Merja Rehnin mielestä Suomen pitäisi viedä teknologiaa, jolla ruokaa voidaan tuottaa ääriolosuhteissa. Suomessa on paljon osaamista ruuan tuottamisesta suljetuissa järjestelmissä.
Näytä lisää