Vain aidoista raaka-aineista, kiitos!

Täyteläisen pehmeä, mutta pirteän kirpeä moniottelija on salaattien, dippien ja kastikkeiden kunkku. Se on myös kyytipoikien aatelia burgerien, lihan, kanan tai kalan kanssa. Peruspohja valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta ja kestää myös kuumentamisen. Maailmanlaajuisesta suosiosta huolimatta alkuperästä kiistellään yhä – eikä Amerikan entinen presidentti Barack Obama ole sen suurin ystävä. Tiedätkö, mikä se on?

Noh, majoneesihan tässä on jutun kostukkeena. Eikä mikä tahansa emulsioaineiden valkoiseksi vatkattu vaahto, vaan aito ja alkuperäinen Chef René Täysmajoneesi. Sen tunnistaa pikantista sinapista, etikan hapokkuudesta sekä kananmunan kullankeltaisesta väristä. Primasta laadusta tarkkaan Chef Renén tuoteperheeseen kuuluu myös rasvan määrästä, vaan ei aidoista raaka-aineista tinkivä Kevytmajoneesi.

Katuköökkien trendiherkku

Kulinaristit ovat jo vuosisatojen ajan herkullistaneet majoneesilla arjen annokset sekä kruunanneet juhla-ateriat. Majoneesia käytetään pohjana kaikkien tuntemissa kastikeklassikoissa kuten Thousand Island, Ranch tai Tartar. Erityisesti viime vuosina suosittu katuruokatrendi on antanut majoneeseille uutta nostetta leipien välissä, levitteenä, grilliruokien kylkiäisenä sekä dipeissä, joiden varioinnissa on vain oma mielikuvitus tai asiakkaiden makumieltymykset rajoina.

Kylmäkastike on kuitenkin vain yksi majoneesin rakastetuista rooleista. Tiesitkö, että sillä voi myös korvata rasvan piirakkapohjassa tai munamaidon täytteessä? Aito ja hyvälaatuinen majoneesi kestää kuumennuksen, ja koostumus gratinoituu kauniiksi uunissa.

Ohjeita uusille makuleveleille

Jos ranskalaisiin on uskominen, niin heidän mukaansa majoneesin kehitti Richelieun herttuan kokki vuonna 1756 juuri ennen Port Mahonin valloituksen alkua, josta nimikin juontaa juurensa. Espanjalaiset taas väittävät gallialaisten omineen heidän reseptinsä. Oli miten oli, IsoMitan reseptipankissa on oiva majoneesikavalkadi salaateista sooseihin – ja nämä ohjeet suorastaan vaativat tulla kopioiduksi!

Jos valitset vain yhden, niin kokeile Purjosipuli-majoneesipiirakan taivaallista makua ja muhevaa koostumusta, joka on saanut asiakasraadiltamme täydet viisi tähteä. Tässä reseptissä vähemmän ei todellakaan ole enemmän, vaan jujuna on käyttää majoneesia sekä täytteessä että pohjassa.
Enempää en paljasta, ohje on koetteva itse!

Jutta Kontinen

Brand & Training Manager

GB Foods Suomi Oy

*Kaupallinen yhteistyö