Von Trappe -ravintoloiden laaja olutkattaus on täydentynyt ravintoloille räätälöidyllä omalla oluella. Von Trappe Saison Brune -oluen panijaksi valikoitui lohjalainen pienpanimo Top Fuel Beer Company.

– Halusimme tehdä oman oluen, joka tukee vahvasti ravintoloiden belgihenkistä ruokatarjontaa. Kumppaniksi etsimme panimoa, jonka toiminnassa ja tyylissä korostuu paikallisen käsityön voima ja vahva ammattitaito. Toteuttajaksi valikoitui ketterä ja vauhdilla kasvava lohjalainen Top Fuel, kertoo von Trappe -ravintoloiden linjajohtaja Saija Mattila.

Von Trappe Saison Brune on belgialainen ale, jonka tuoksu muistuttaa rusinoiden, luumun ja omenoiden maustamaa hedelmäkakkua. Väriltään olut on pähkinäinen, sävyltään oranssiin taittuva.

– Aivan kuten Hans kokkailussaan, haluan lisätä jokaiseen olueen hieman omaa ”twistiä”. Tällä kertaa perinteisesti kullanvaalea Saison saikin käsittelyssämme vähän väriä. Halusin yhdistää kirpeän hedelmäiset esterit ja belgialaiset erikoismaltaat – ja voilá! Oluen maku tuo mieleen paahteisen leivän, sen suutuntuma on leivosmainen ja karamellinen, jälkimaku mausteinen ja kuiva, luonnehtii Top Fuel Beer Companyn oluenvalmistaja Olavi ”Osku” Porkka.

Tyypiltään Saison on Belgian ranskankielisen alueen perinteikäs kesäolut, jossa on hedelmäisyyttä ja käymisaromeja runsaasti.

– Saison on tyyliltään sopivan humaloitu, vahvahko olut, joka on perinteisesti pantu keväällä säilymään yli kesän. Vahvuudestaan huolimatta se on myös sopivan lempeä ja keveä kesähelteillä nautittavaksi. Tämä on panimomme ensimmäinen Saison-tyyppinen belgiolut ja olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä, Porkka tähdentää.

Von Trappe Saison Brunessa korostuu kuivuus ja viinimäisyys, joiden ansioista se sopii nautittavaksi niin suolaisen kuin makean kanssa.

– Tämä viinimäinen olut sopii loistavasti niin liha- kuin kalaruokien sekä makeiden jälkiruokien kyytipojaksi. Erityisen hyvä kaveri tämä on simpukoiden ja muiden äyriäisten kanssa. Ja humaltumisaste toki oluessa on viiniä vähäisempi, joten tämä on täydellisen turvallinen valinta seuralaiseksi illanistujaisiin, ravintoloitsija Hans Välimäki naurahtaa.