– Kävijämäärä ja yleisön innostus on selvä merkki sille, että tapahtumalle oli tilausta. Vegaaninen ruoka kiinnostaa nyt ihmisiä ja se on myös tulevaisuudessa kasvava ruokatrendi, arvioi tapahtuman tuottaja Suvi Kiukas

Turun Vanhalla Suurtorilla elokuun alussa järjestettyyn tapahtumaan osallistui yhteensä 19 näytteilleasettajaa, joista suurin osa oli ravintoloita. Vegånia-festivaalin kanssa samaan aikaan Vanhalla Suurtorilla järjestettiin niin ikään ensimmäistä kertaa Turun Panimofestivaali TuPa. Brinkkalan pihan alueella ohjelmaa tarjosi  Osuuskunta Turun Kirjakahvilan kanssa yhteistyössä järjestetty Vegånia <3 Kirjis –bändi-ilta, joka houkutteli paikalle 1 000 kuuntelijaa, sekä Kirjakahvilan järjestämä Punx for seitan –tapahtuma.

Festivaali myös levittäytyi Vanhan Suurtorin ulkopuolelle elokuun ensimmäisen viikon aikana: 14 turkulaisen ravintolan tarjoamat Vegånia-teemamenut keräsivät kiitosta. 

– Tapahtuma oli juuri sen näköinen kuin toivoimmekin! Tunnelma oli hyvä ja ruoka erinomaista. Olemme suorastaan häkeltyneitä siitä panostuksesta, jonka jokainen mukana ollut ravintola tapahtumalle antoi, iloitsee tapahtuman toinen tuottaja Roosa Vastamäki

Vegånia-festivaalin järjesti voittoa tavoittelematon yhdistys Vegånia ry. Tapahtumaa oli tukemassa muun muassa Turun kaupunki.