Ruokaan ja luontoon intohimoisesti suhtautuvat bloggaaja Noora Shingler ja huippukokki Ossi Paloneva tähdittävät tänään sunnuntaina alkavaa, monin tavoin poikkeuksellista ruokaohjelmaa.

Ohjelmassa tutustutaan villiruokaan ja kokataan harvemmin hyödynnettyjä raaka-aineita, kuten rakkolevää, muurahaisia ja pihkaa.

– Villd on ylistyspuheenvuoro suomalaiselle luonnolle, jossa meidän molempien mielestä on älyttömästi hyödyntämätöntä potentiaalia, tuottaja Shingler kertoo.

Uudessa ohjelmassa visioidaan tulevaisuuden ruokakenttää ja avataan keskustelua ruokapolitiikasta.

Villd on paitsi sisällöltään myös tekotavaltaan poikkeuksellinen ruokaohjelma, joka haastaa perinteisen television jakelukanavia myöten.

– Suomalainen ruokaohjelmatarjonta on ollut pitkään aika mielikuvituksetonta. Ruokakenttä elää isoa murrosta, mutta ohjelmapuolella ei siihen ole tartuttu. Lisäksi visuaalisimmat ruokasisällöt on totuttu näkemään sosiaalisessa mediassa: Instagramissa, Pinterestissä ja niin edelleen, Paloneva kertoo.

Ohjelmasarja julkaistaan verkossa, tänä vuonna valmistuu kuusi jaksoa.

Sarjan pääasialliset jakokanavat ovat ohjelman oma YouTube-tili, Kemikaalicocktail-blogin somekanavat, sesonkiruokailuun keskittyvä Satokausikalenteri sekä tekijöiden omat some-tilit.

– Uskomme pääsevämme Kemikaalicocktail-blogin, yhteistyökumppaneidemme ja some-lonkeroidemme myötä erittäin hyviin näyttömääriin ja jopa kilpailevamme näkyvyydestä mediatalojen sisältöjen katselumäärien kanssa, Shingler ennakoi.