Vuoden 2021 PRO-gaalaa juhlitaan huhtikuussa

Ammattikeittiö- ja ravintola-alan vuoden kohokohta asemoi itsensä uudelleen koronapandemian takia. Tammikuun lopulla perinteisesti järjestetty PRO-gaala ottaa käyttöön varapäivän, ja alan huippuja juhlitaan tänä vuonna 21. huhtikuuta.

Tammikuun lopulla perinteisesti järjestetty PRO-gaala siirtyy koronan takia pidettäväksi 21. huhtikuuta. Päätös gaalan siirtämisestä tehtiin juhlijoiden turvallisuus edellä.

– Uskomme, että kevät tuo tullessaan valoa koronatilanteeseen. Teimme päätöksen siirtää juhlaa raskain mielin, mutta loppusyksystä pahentunut tautitilanne pakotti meidät tähän. Seuraamme tarkasti viranomaisten suosituksia, Aromin liiketoimintajohtaja Nina Harlin sanoo.

PRO-gaalan järjestelyissä on mukana iso joukko tapahtumajärjestämisen ammattilaisia. Tästä syystä päätös gaalan aikataulusta oli tehtävä ajoissa.

Juhlatalona on Finlandia-talo. Gaalaan jo hankitut liput siirtyvät automaattisesti huhtikuun tapahtumaan.

Finalisteille lisää aikaa jännätä

PRO-finalistit 15:ssä eri sarjassa julkistettiin alkuperäisen suunnitelman mukaan 4. joulukuuta, ja heillä oli mahdollisuus kerätä kannatusääniä joulukuun puoliväliin saakka. Ennätysmäisen suuresta ehdokasjoukosta seulotut finalistit herättivät paljon kiinnostusta, ja kommentointi propalkinnot.fi-sivustolla oli vilkasta.

Hospitality-alan ytimessä on hyvä palvelu, ja on ilo nähdä jälleen kerran, miten sydämellisesti asiakkaat, kumppanit ja kollegat kehuvat alan parhaita taitajia. PRO Ravintolan asiakaspalvelija -sarjan ehdokkaat edustavat ääripäitä: Mervi Korhonen Savoysta sai kilpakumppaneikseen Krista Liljeqvistin Hesburger Loviisankadulta Lahdesta ja Nikolaos Gkotzampasiksen kortteliravintola Casa Maresta.

PRO Vastuullisuus- ja PRO Yrittäjä -sarjojen ehdokkaat menevät osin ristiin: Sushibar + Wine ja Ravintola C ovat ehdolla vastuullisuuspalkinnon saajiksi, ja niiden omistajat We Are Group sekä Christina Suominen ja Ilkka Isotalo ovat puolestaan yrittäjäsarjan finalisteja yhdessä Foody Allenin yrittäjien Nina ja Aki Wahlmanin kanssa.

Juomapuoli on tänä vuonna hyvin edustettuna, kun mukana ovat ehdokas Cocktail Box PRO Innovaatio -sarjassa ja Kyrön vierailukeskuksen vetäjä Tony Sivula PRO Ravintolapäällikkö -sarjassa. PRO Baarimestari -sarjassa näkyy myös pohjoisen edustus: tunturihotellin Sampsa Muhonen saa vastaansa toisen yhtä lailla pitkän linjan konkarin, Hannele Hukkasen, ja yhden nuoremman polven baarimestarin, Ortjo Niemisen.

Etenkin innovaatioissa kukoistavat korona-ajan ideat: palkintoehdokkaina ovat Cocktail Boxin ohella Lounastaja-alusta ja Sasu-sushi, jolla Sasu Laukkonen pelasti Michelin-ravintola Oran kevään.

Voittajat valitsee alan ammattilaisista koolle kutsuttu raati. Totuttuun tapaan raati kokoontuu vasta aivan gaalan alla, ja äänestystulokset selviävät PRO-gaalassa.

Aromi esittelee kevään mittaan finalisteja eri tehtävistä ja eri puolilta Suomea. Myös kurkistus juhlan kulisseihin on luvassa.

Finlandia-talo hallitsee tapahtumaturvallisuuden

Finlandia-talo vastaa pandemia-ajan haasteeseen entistä huolellisemmalla tilaisuuksien suunnittelulla. Aromi-lehti, Finlandia-talo ja Securitas Events ovat yhteistyössä hioneet jokaisen juhlan vaiheen sujuvaksi ja turvalliseksi. Tapahtuman tuotanto ja turvallisuusjärjestelyt on suunniteltu yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Suunnitelma kattaa juhlan kaikki vaiheet porrastetusta saapumisesta turvavälein plaseerattuun illalliseen. Gaalaillallinen katetaan poikkeuksellisesti kahteen eri kerrokseen, ja illan aikana pidetään yllä turvavälejä seurueiden välillä myös rakenteellisilla ratkaisuilla. Ajantasaiset ohjeet jaetaan vieraille huhtikuussa.

Julkaistu Aromissa 1/21.

Sulje mainos Tilaa Aromi