Vuoden Luomukokki -finaaliin valittiin reseptikilpailun perusteella neljä keittiömestaria:

Benjamin Frostell, Gastrobar Emo, Helsinki
Marcos Gois, Fat Ramen ja Ruoto Catering, Helsinki
Mika Niiniranta, Contentissimo Catering, Helsinki
Alexandra Spens, Lähellä Deli, Kauniainen

Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella kolmen ruokalajin luomumenu. Valinnan tekivät Ravintola Olon keittiömestari Pekka Terävä ja keittiömestari sekä Luomuinstituutin tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila.

Tuomarit painottivat finalistien valinnassa annosten ja menun tasapainoista koostamista, reseptiikan teknistä toimivuutta ja annosten ulkonäköä. Nuutilan mukaan kilpailuresepteissä heikommin ymmärrettyjä kriteerejä olivat raaka-aineiden kestävyys ja luomun periaatteet.

Loppukilpailussa raaka-aineet valitsee ja toimittaa kilpailun järjestäjä. Finalistien tehtävänä on suunnitella ja valmistaa niistä kolmen ruokalajin kokonaisuus kuudelle henkilölle. Lisäksi kilpailijoita haastatellaan kilpailun kuluessa heidän luomuosaamisestaan. 

Vuoden Luomukokiksi valittava keittiömestari lähtee edustamaan Suomea pohjoismaiseen Ekokokkikilpailuun, joka järjestetään 17. marraskuuta Malmössä Nordic Organic Food Fair -messuilla.

Opiskelijasarjan ilmoittautumisaikaa on jatkettu 20. lokakuuta asti, koska tieto kilpailusta ei tavoittanut oppilaitoksia alkusyksystä riittävän nopeasti.

Vuoden Luomukokki -kilpailun järjestävät EkoCentria, Luomuinstituutti ja Pro Luomu ry yhteistyössä Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa. Kilpailua tukevat ELMA-messut, Jalotofu, L´Uomu Nokka, Luonnonvarakeskus, Metos Oy Ab, MTK ry, Nokian Panimo Oy, Satotukku, Silmusalaatti, Tamminen, Urtekram ja Valio Oy.