Toimituspäällikkö Miia Manner katselee alaa tuorein silmin

Toimituspäällikkö Miia Manner on työskennellyt Aromissa ja sen sisarlehdissä kolme vuotta. Hän on alanvaihtaja: työpaikka on ensimmäinen toimittajana, mutta hänellä on takanaan 15 vuotta matkailualalla myynti-, markkinointi- ja asiantuntijatehtävissä.

– Olen hyvä katsomaan asioita bisneksen näkökulmasta ja osaan asettua ammattilehden lukijan asemaan, Miia toteaakin.

Hän on hyvä ideoimaan, organisoimaan ja miettimään ammattilaisia kiinnostavia näkökulmia. Se on huomattu myös toimituksessa: Miia tuoreine näkökulmineen on raikas tuulahdus ja joskus kriittisetkin katsantokannat vain parantavat lehden tasoa.  

Toimituspäälliköllä on kaikki narut käsissä

Toimituspäällikön läheisin kollega on päätoimittaja etenkin lehden ideointi- ja suunnitteluvaiheessa. Lehden taittovaiheessa graafikot ovat tärkeimmät työkaverit.

– Me teemme tiiviillä tahdilla yhdessä näitä lehtiä, ja jokaisella on iso rooli, Miia summaa.

Hän pyrkii pitämään tiimihenkeä yllä rakentavan palautteenantokulttuurin avulla. Hyvästä työstä annetaan kiitosta, ja joskus lopputulosta parannellaan yhdessä palautteen avulla. 

– Luottamus ja avoin keskustelukulttuuri ovat tärkeitä tekijöitä. Nautin siitä, että voin tehdä itsekin työni paremmin kollegan palautteen avulla. Vain siten voin itse kehittyä ja nähdä asian erilaisesta näkökulmasta.

Intohimona journalismi

Miia kokee saaneensa Haaga-Helian journalismin koulutusohjelmasta hyvät eväät ja hyötyvänsä kaikesta aiemmasta kokemuksesta.

– Olen ollut jo kerran työurani aikana esimerkiksi digitaalisessa murroksessa. Olen nähnyt miten se muuttaa työn tekemistä, eikä se ole huono asia. Muutos on aina mahdollisuus. Median osalta en tiedä menneestä, niin voin elää hetkessä – ja tulevassa – helpommin, Miia pohtii.

Miia toteaa olevansa onnekas löydettyään uuden ammatin. 

– Journalismi on intohimoni.

On selvää, että juttujen kirjoittaminen on yksi työn suola. Mutta se on vain osa lehden kokonaisuudesta:

– Meillä on tosi taitavat ad:t. Nautin todella paljon siitä, että laadukas sisältö yhdistyy visuaalisesti laadukkaaseen taittoon. Se houkuttelee julkaisun pariin, Miia sanoo.

Kotikulmien luonto henkireikänä

Miia harrastaa matkustamista, ja matkustikin aiemmin paljon sekä työn puolesta että vapaa-ajalla. Olosuhteiden pakosta matkailu on vaihtunut lähiluonnon ihasteluun.

– Harrastan lukemista, liikkumista ja olen innokas lätkä-äiti. Olin monta vuotta myös vapaaehtoistyössä jääkiekkojoukkueessa. Energisen joukkueen kanssa oli mukava viettää vapaa-aikaa ja käydä muun muassa pelireissuilla.

Koronan myötä luonnossa oleilusta on tullut intohimo.

– Olen aina nauttinut luonnossa liikkumisesta, ja korona-aikana se on korostunut entisestään. Sekä mieli että kroppa lepäävät metsälenkin jälkeen.

<<Yhteystiedot

Sulje mainos Tilaa Aromi