Monitaitoinen assistentti Niko Torniainen

Niko Torniainen on Aromin monitoimimies, titteliltään markkinointi-, myynti- ja tapahtuma-assistentti. Elektroniikka- ja tietoliikennetekniikan tutkinto antaa vahvan taustan ottaa haltuun uudet julkaisualustat ja toimia verkossa sekä ratkoa monenlaisia käytännön pulmia.

Vaikka Niko on työyhteisön uusin tulokas, on hän jo monelle sidosryhmäläiselle tuttu. Hän hoitaa muun muassa ilmoitusaineistot, uutiskirjeiden mainokset ja rakentamisen sekä somenostot. Hän hallitsee nettisivujen työkalut ja päivittää verkkoon muun muassa kumppaniblogit. Niko hoitaa myös Ilmoitustrafiikista tulevan laskutuksen.
Niko kuvailee itseään ratkaisukeskeiseksi.

– Saan toimia myös lähi-it-tukena. Kerran toimituspäällikkö soitteli että ei pääse kirjautumaan juuri vaihdettuun firman sähköpostijärjestelmään. Kun neuvoin, miten sähköpostijärjestelmään pääsee selaimen kautta, hän onnistui, ja sain myöhemmin tietää, että se oli todella kriittinen hetki: kolme painoon menossa ollutta lehteä pelastui, Niko tuumii.

Nikolle tyypillisestä can do -asenteesta on hyötyä etenkin tapahtumia järjestettäessä.

– Kun meillä on tapahtumia, assistenttina minulle kuuluvat avustavat tehtävät, olen siis kaikessa mukana. Yleinen käytännön osaaminen ja maalaisjärjen käyttö, niillä pärjää tosi pitkälle. Ratkaisen ongelmat, jotka tulevat vastaan, Niko toteaa.

Mainiot työkaverit arjen kumppaneina 

Monipuoliset työtehtävät ja vaihtelevat työpäivät sopivat Nikolle täydellisesti.

– Kävisi pääkopan päälle, jos kaikki päivät olisivat puuduttavaa paikallaan istumista. Olen ulospäin suuntautunut ja tykkään olla ihmisten kanssa, ja siksi toivoisin, että taas olisi tapahtumia, Niko toteaa.

Nikolla on monta läheistä työkaveria, koska hän on niin monessa mukana. Markkinointia ja mainontaa hän tekee Anja Moilasen kanssa – silloin ei ole tylsää! Aurinkoinen, ronski ja räväkkä Anja on ihana työkaveri.

Somejuttuja ja muita ”spessuja” Niko juonii Nina Harlinin kanssa. Silloin ideat lentelevät – uuden keksiminen on kivaa Ninan kanssa ja hommat lähtevät heti rullaamaan eteenpäin.

Myynti- ja markkinointitiimin koronavartit ovat mieleen paitsi pomolle, myös työntekijöille. On hyvä nähdä työkavereita, vaihtaa kuulumisia ja olla perillä siitä, mitä on meneillään ja tuloillaan, kuten Niko sanoo. Lisäksi häntä ilahduttaa, että toimituksen käytäväkeskustelut ovat ainakin osittain siirtyneet luuriin – välillä soitellaan ja jutellaan niitä näitä.

Toki Nikokin kaipaa sitä, että pääsisi taas lasilliselle työkavereiden kanssa. Hän ei ole ainoa, joka muistelee kaiholla Marskissa porukalla nautittuja glögejä. 

Omat keikat tauolla

Niko harrastaa musiikkia lähes kaikin eri tavoin. Hän kuuntelee paljon musiikkia, ostaa fyysisiä levyjä ja soittaa niitä DJ-hommissa. Lisäksi hän säveltää ja luo itse elektronisesti musiikkia. 

– Intohimoni on musiikin lisäksi keikat. Nyt ei pääse esiintymään tai käymään keikoilla, mutta onneksi mikään ei rajoita säveltämistä ja tuotantopuolta, Niko toteaa.
Viime aikoina Niko on paneutunut lukuharrastukseen. Häntä viehättävät elämäkerrat, filosofia, psykologia ja itsensä kehittäminen.

<<Yhteystiedot

Sulje mainos Tilaa Aromi